Ми у Facebook
30.09.2018, 11:47

Чому зубний камінь потрібно видаляти?

Хоча сам по собі зубний камінь не одразу стає шкідливим, з часом він може створити ряд проблем. Щоб цього не сталося, потрібне своєчасне видалення зубних відкладень. Неприємний запах – далеко не єдина неприємність, пов’язана з затверділим нальотом.

Вплив зубного каменю на здоров’я


Ось які проблеми зі здоров’ям можуть виникнути, якщо вчасно не подбати про усунення затверділого нальоту:

• Камінь має більш пористу структуру, ніж емаль. Тому на нього налипає більше залишків їжі. В результаті утворюється додаткова поверхня для розмноження бактерій. Проблема прогресує все швидше. Ретельне чищення зубів допомагає сповільнити цей процес. Але за допомогою щітки зняти тверді відкладення не можна.
• З часом камінь починає негативно впливати на ясна, відділяючи їх від зубів. В утворену порожнину проникають бактерії. Розвиваються запальні процеси. Часто це призводить до пародонтиту. Пошкоджені м’які тканини не здатні повноцінно утримувати зуб. Він починає розхитуватися і навіть може випасти. Ясна кровоточать, з’являється неприємний запах з ротової порожнини.
• Оскільки камінь представляє собою затверділий наліт, у ньому міститься багато бактерій. При ослабленому імунітеті вони можуть провокувати захворювання дихальної системи, нирок та інших внутрішніх органів. Постійне джерело інфекції ослаблює захисні сили організму. Часто це помітно в осінньо-зимовий період, коли люди переохолоджуються і вживають менше вітамінів.
• Структура каменю пориста. У цьому відношенні він схожий на бавовняну тканину. У пори проникають речовини, які викликають зміну кольору каменю. Це кава, чай, слина з сигаретним димом і т.п. Проблеми з зубами стають більш помітними для оточуючих. Це створює естетичний дискомфорт, заважає розмовляти, посміхатися.
• Складнощі з чищенням зубів. Камінь перекриває ворсинкам щітки доступ до деяких ділянок зубів та ясен.
Чим довше ви ігноруєте затверділі відкладення, тим серйознішою стає проблема. Неприємний запах з рота, запальні процеси в організмі, ослаблені зуби, кровоточиві ясна… Хіба вам це потрібно.
Для ефективного видалення зубного каменю ми радимо звернутися до стоматолога. Він підбере найефективніший варіант чистки і подбає про те, щоб все було зроблено правильно. Намагаючись зняти камінь самостійно, ви ризикуєте пошкодити зуби та м’які тканини ротової порожнини. Не використовуйте для цього концентровані кислоти та інші хімічні речовини, а також гості предмети.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ