Ми у Facebook
05.10.2018, 17:07

Олег Сенцов припинив голодування, - офіційні джерела

фото 89.fsin.su

Це підтвердила омбудсмен Людмила Денісова та Федеральна служба виконання покарань РФ.
Про це Уповноважена з прав людини написала на своїй сторінці у мережі Фейсбук. За словами Денісової, це означає, що він у критичному стані.



"В РФ виключно словесно, без медичних довідок запевняли, що стан його здоров’я задовільний. Неправда. Вони б його тоді не «вмовляли» припинити голодування і постійно не тиснули б на політв'язня психологічно. З такими цілями, з такою силою волі, відданістю та щирою українською позицією людина не могла здатися.Вихід з голодування. Цей процес ще складніший і страшніший, аніж саме голодування. І я глибоко переконана, що в РФ не забезпечують йому належний медичний супровід. Бо я і раніше вимагала надати йому висококваліфікованих спеціалістів, але Кремль цього не зробив", - підкреслила Людмила Денісова.


Федеральна служба виконання покарань РФ розмістила повідомлення про припинення голодування Сенцовим:

"Засуджений Олег Сенцов письмово погодився на прийом їжі, в зв'язку з чим проведена консультація з кращими московськими дієтологами з розробки для нього найбільш оптимального меню. Меню включає ввесь необхідний раціон продуктів, який дозволить Олегу Сенцову без ускладнень вийти зі стану тривалої відмови від повноцінного харчування", - повідомляє прес-бюро ФСВП Росії

Перед цим стало відомо, що у Сенцова погіршився стан здоров’я.


Нагадаємо, кримчанин, український режисер Олег Сенцов отримав 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі.Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

Сенцов тримав голодування понад 140 днів з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів.





На правах реклами