Ми у Facebook
08.11.2018, 12:41

Афіша: у Рівному можна подивитись на українське вбрання

“День традиційного костюма” стартує у Рівному вже цієї неділі, 11 листопада. Ініціатором свята є ГО «Центр дослідження і відродження Волині» та її голова Володимир Дзьобак.
- Культурна спадщина єднає нас з недосяжним минулим і стає духовним надбанням народу. Тож, цей захід покликаний створити потужну платформу для спілкування музейних працівників, приватних колекціонерів, мистецтвознавців, етнографів, дизайнерів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва та фотомитців.- наголошує Володимир Дзьобак.

- Рівняни таким чином побачать та дізнаються більше про традиційний костюм, його складові елементи та особливості нашого регіону. На святі вже традиційно буде представлений автентичний одяг з усіх куточків Рівненщини.



У програмі свята заплановані майстер-класи, виставки-продажі, а також дефіле понад 30-ти моделей українського вбрання 19-20 ст. з різних регіонів України.

День традиційного костюма (частина «Доля») відбудеться 11 листопада 2018 року у Рівненському міському будинку культури. Захід відбувається за підтримки Українського культурного фонду.
Початок о 12 годині.

Вхід – вільний! Гарантовано хороший настрій, приємне спілкування та незабутні враження кожному, хто завітає на День традиційного костюма!

Довідка:

«Центр дослідження і відродження Волині» – неурядова некомерційна, неприбуткова громадська організація. Заснована 2010 року. Місія Центру полягає у сприянні духовного і культурного відродження Волині як історичного, етнічного, антропологічного, краєзнавчого тощо феномену, що є складовою частиною України, у створенні умов використання етнокультурного потенціалу Волині для її економічного зростання. Діяльність Центру зосереджена на виконанні конкретних проектів і програм, що сприяють духовно-культурному та економічному розвитку Волині.)

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.





На правах реклами