Ми у Facebook
20.12.2018, 09:17

Після війни: в Україні запрацює Міністерство у справах ветеранів

фото з 24tv.ua.

Початок роботи Міністерства запланований на наступний, 2019 рік.
Під завершення 2018 року в Україні прийняли рішення про створення Міністерства у справах ветеранів. Проте, початок роботи запланований аж на червень 2019 року.

"Я думаю, що вітання я буду приймати тоді, коли ми будемо демонструвати хоча б проміжні результати нашої діяльності, тому що насправді процес утворення Міністерства, на жаль, довгий за нашими процедурними правилами, і відповідно у повному обсязі Міністерство зможе запрацювати лише з червня місяця. Ми маємо пройти довгу процедуру призначення державного секретаря, затвердження штатної структури, формування штатної структури. Але, попри всі ці бюрократичні перепони я можу вже зараз зазначити, що ми продовжимо проектну роботу і в нас вже є підтримка наших міжнародних донорів окремих проектів.

Ми будемо запускати процес утворення Єдиного державного реєстру ветеранів. Ми будемо формувати онлайн-кабінет для ветеранів. Тобто, у нас багато планів і я дуже дякую проектному офісу при Комітеті у справах ветеранів, який зробив майже 90% необхідної роботи для того, щоб розпочати роботу вже неочікуючи юридичних формальних затверджень", - розповіла Ірина ФРІЗ, міністр у справах ветеранів в своєму інтерв'ю телеканалу Прямий.

Нагадаємо, що ветерани також мають право виходити на пенсію раніше. А також право на додаткову відпустку.





На правах реклами