Ми у Facebook
02.01.2019, 14:40

У "Рівнетеплоенерго" пояснили, чому зріс тариф на теплопостачання

rbc.ua

З 2019 року платити доведеться більше.
Нова вартість - 1 795,53 грн за 1 Гкал набуває чинності з 01 січня 2019 року. Як повідомляє прес-служба "Рівнетеплоенерго", основною причиною збільшення тарифу на теплову енергію для послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання є здорожчання газу на 24,4 відсотки. При цьому зростання самого тарифу складає 17,85 відсотки.

"В структурі тарифу на послугу з централізованого опалення майже 82% займають енергоносії (в т.ч. газ) та податки (без урахування податку на прибуток та ПДВ). А зменшення обсягу реалізації теплової енергії, що відбувається протягом останніх років, при практично незмінному рівні постійних витрат на експлуатацію та ремонти обладнання і мереж є фактором, що впливає на зростання тарифів.

Крім того, Підприємство хоче особливо звернути увагу на те, що ТОВ «Рівнотеплоенерго» з усіх ваших надходжень отримує тільки 1/5 частину всіх коштів, оскільки 4/5 по автоматичному розщепленню йдуть на оплату за дорогий природний газ", - йдеться у повідомленні на офіційному сайті "Рівнетеплоенерго".

Нагадаємо, що Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 11 грудня 2018 року, змінила тарифи на виробництво тепла для восьми виробників теплоенергії з 1 січня 2019 року. Серед областей, де тариф зріс, є і Рівненщина.

Голова комісії Оксана Кривенко, пояснила зміна тарифів пов'язана в першу чергу з підвищенням цін на газ, "щоб підприємства могли закупити паливо".





На правах реклами