Ми у Facebook
12.01.2019, 16:00

Газовиків зобов'язали безкоштовно встановлювати лічильники

Верховний Суд України (ВСУ) постановив, що газорозподільні компанії зобов’язані безкоштовно встановлювати газові лічильники всім споживачам.
Детально правову позицію Велика палата Верховного суду пояснила, розглядаючи справу №214 / 2435/17, яке стосувалося спору жителя багатоквартирного будинку з ПАТ «Криворіжгаз», пише портал UBR.

- Зі змісту статті 6 закону №3533-VI вбачається обов’язок встановлення відповідними суб’єктами господарювання – газорозподільними організаціями, лічильників для такої категорії споживачів природного газу, як населення, у вигляді приладів обліку природного газу, що дозволяють визначати обсяги споживання газу кожним окремим споживачем.

При цьому такі споживачі не зобов’язані знаходити джерела фінансування зазначених приладів і робіт, оскільки відповідне фінансування вже закладено в тариф на оплату спожитого газу», – вирішив суд.

Юрист Ростислав Кравець пояснив, що згідно буквального трактування закону, споживачі мають право на безкоштовну установку лічильника, якщо газ використовується для побутових потреб, а в інших випадках було передбачено оплату. Але тепер суд ухвалив рішення на користь населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Рівнянці безкоштовно встановили лічильник
Поради рівнянам: як обрати газовий лічильник

Як уникнути невідповідності у нарахуваннях за послуги з газу





На правах реклами