Ми у Facebook
21.01.2019, 09:23

Як правильно прижитися на першій роботі

фото з rovno.hh.ua.

Перше робоче місце, початок кар’єри - дуже важливий час для кожного фахівця.
Фахівці підготували кілька корисних порад про те, як почати свій трудовий шлях.

1. Навіть не думайте, що вам хтось щось винен. Запам’ятайте, що робота - це місце, де ви заробляєте гроші й від вас керівництво очікує конкретних результатів.

2. У вас не так багато часу. Постарайтеся постійно рухатися, розвиватися, аби вдало просуватися по кар’єрній драбині. Аби довго не засиджуватися на одній посаді.

3. Відсутність досвіду - не привід нидіти на безперспективній роботі - не забувайте, що у вас, як було сказано, обмежений час, тож рухайтесь уперед

4. Не забувайте про право вибору - Не чіпляйтеся за те місце, де не складаються стосунки з колегами або з начальством.

5. Не соромтеся вчитися у колег. Розпитуйте, просіть пораду, намагайтеся перейняти необхідний досвід.


6. Вчіться на чужих помилках. Якщо щось не вийшло у колеги, навряд чи це вдасться у вас. Пам’ятайте, що досвід не обов'язково набувається за допомогою гуль.

7. Не купуйтеся на порожні обіцянки. Вираховуйте недобросовісних роботодавців, які хочуть нажитися на вчорашніх студентах, легко: вони не поспішають зараховувати до штату, вельми туманно описують службові обов'язки і не називають чітко рівень зарплати та тривалість випробувального терміну.

8. Не бійтеся «кузень кадрів» – компаній, що воліють брати на роботу «зелених» студентів і вирощувати кадри «під себе». Хоча там багато роботи і не така велика зарплатня, але це справжнє джерело розвитку.

9. Робота - не вічна. Не вбивайте собі в голову, що професія вибирається один раз і на все життя, тому потрібно тягнути свою лямку на нецікавій роботі щодня з 9 до 18. Зовсім ні, нове життя можна почати і в 30, і в 40 років. Перевчитися не соромно і ніколи не пізно – було б бажання. А раніше набутий досвід зайвим у будь-якому разі не буде.

10. Втрата роботи – не кінець життя. Якщо перед вами закрилися старі двері, то неодмінно відкриються нові.

Про це повідомляє HeadHunter, rovno.hh.ua.

Нагадаємо, що також вам у нагоді стануть поради, як вести себе на співбесідах та як відрізнити постійну вакансію від "піраміди".





На правах реклами