Ми у Facebook
29.01.2019, 14:17

Втікав та стріляв: поліція затримала зловмисника (+ФОТО)

На Рівненщині затримали озброєного зловмисника, який утікаючи, намагався стріляти у поліцейських.
Вчора, 28 січня, водій автомобіля «Opel Omega», утікаючи від поліцейських, протаранив два службових автомобіля та намагався здійснити постріли у патрульних.



Система відеонагляду «Безпечне місто» зафіксувала у Рівному авто, яке перебувало у розшуку. Орієнтування передали екіпажам патрульної поліції та групи реагування патрульної поліції, які розпочали переслідувати транспортний засіб.


На вимогу поліцейських зупинитися водій лише додав швидкість та поїхав в сторону села Бармаки. Патрульні намагалися зупинити порушника, однак той протаранив два службових «Toyota Prius» і продовжив втечу.



До затримання було залучено бійців роти поліції особливого призначення.


Приїхавши у лісосмугу поблизу села Олександрія, водій покинув автомобіль та побіг.


Коли поліцейським все ж вдалося наблизитися до чоловіка, той дістав зброю та намагався вистрелити у бік поліцейських. Однак, ймовірно, пістолет дав осічку. Відповідно до статті 46 Закону України «Про Національну поліцію» поліцейські здійснили попереджувальні постріли вгору, після чого зловмисник здався.



На щастя, під час застосування зброї ніхто не постраждав.


Затриманим виявився 35-річний житель Олександрії, раніше судимий за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків.


«Відомо, що чоловік перебував у розшуку за грабіж, вчинений у Рівному в листопаді 2017 року, — повідомив начальник Рівненського районного відділення поліції Володимир Рой. — В особистих речах у нього вилучили пістолет, речовини схожі на наркотичні та гроші».


Слідчі Рівненського районного відділення поліції за фактом опору працівникові правоохоронного органу розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією статті 342 Кримінального Кодексу України. Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.


Слідчі дії тривають.





На правах реклами