Ми у Facebook
02.02.2019, 15:20

Тимко спрогнозував, коли закінчиться зима

Степовий бабак Тимко IІI, якого традиційно 2 лютого розбудили в селищі Гайдари в Харківській області, напророкував довгу зиму.
Про це повідомляє "Депо".

Тимка ІІІ розбудила та витягнула з будиночку його доглядачка Надія Токарська. Бабак прокинувся від зимової сплячки і не побачив своєї тіні, оскільки сьогодні була хмарна погода.

Фото ілюстративне<br />
Фото ілюстративне


"Весна наступить. Але, на жаль, у березні нас ще очікують заморозки. Тепла та сонячна погода нас чекає у квітні", - сказала Токарська.

ДОВІДКА: Саме в цей день бабак прокидається від зимової сплячки і виходить зі своєї нори. І от тут починається найцікавіше: якщо цей день видався ясним і сонячним і бабак побачить свою тінь, він злякається і знову заховається у свою нірку. І все, - у такому випадку зима ще триватиме довгих шість тижнів.

Нагадаємо, зараз в Україні «діючими» є два бабаки-«метеорологи» – слобожанський Тимко (живе на біостанції Харківського національного університету ім. В. Каразина в с. Гайдари, Харківщина) і галицький Мишко (живе у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі ).





На правах реклами