Ми у Facebook
14.02.2019, 14:13

«Анатолій Гриценко зламає корупційну систему», – нардеп Сергій Лещенко у Рівному

Україні потрібен президент, який може зламати корупційну систему. І таким є Анатолій Гриценко – вважає народний депутат України Сергій Лещенко.
Перебуваючи у Рівному, він та його колега Світлана Заліщук розповіли, чому приєдналися до команди Гриценка. Зауважимо, що на відкритій зустрічі всі охочі могли поставити запитання народним обранцями.



- Для мене важливо, щоб відбулися системні зміни. У країні мають працювати інституції незалежно від прізвища президента. Подивіться на цивілізовані країни. От, в Америці прийшов президент, який хотів все поламати, хотів підім’яти під себе ФБР, зробити кишенькового прокурора, він хотів втілити у життя свій світогляд, але він не може, настільки обмежений простір для маневрування, що його з усіх боків обмежують – ФБР, ЦРУ, прокурор, суспільство. Таким чином система стримує від божевілля. І Америка продовжує бути стабільною країною. Я б хотів, щоб так само було в Україні, щоб це була церемоніальна історія, щоб рейдери не забирали підприємство, щоб суди працювали чесними, незалежно, хто є президентом, щоб антикорупційне бюро працювало незалежно від президента. Це значить створити інституції, які будуть захищати громадян. Друге питання – у який спосіб створити такі умови. Систему не здатні зламати ті, хто є складові системи. Це здатні зробити політики, які перебувають поза системою. У даному випадку це – це Анатолій Гриценко. Він має здатність цю систему поламати – зауважив Сергій Лещенко.



Відомо, що один з ключових напрямків програми Анатолія Гриценка боротьба з корупцією. Адже за підрахунками команди Гриценка, щороку наш бюджет втрачає до 400 мільярдів гривень через корупційні схеми. Сам Гриценко неодноразово заявляв, що буде викорінювати корупцію за допомогою двох напрямів: стимули для чиновників у вигляді гідної зарплати та соціального пакету і паралельно – жорстка кримінальна відповідальність за хабарництво. Також планується запровадити перевірки для чиновників на поліграфі. Найбільші покарання введуть для трьох категорій: слідчих, прокурорів та суддів. Адже від їхніх рішень залежить доля людей. А за рахунок коштів, що повернуться у бюджет можна збільшити пенсії і підняти зарплати медикам, лікарям, вчителям.

- Не треба вигадувати велосипед або якийсь унікальний рецепт. Просто президент має продемонструвати політичну волю і сказати, я не прийшов сюди красти, мені не треба свій ручний керівник прокуратури чи антикорупційного бюро і суддя. Ці органи, якщо вони справді не залежні і перебувають під контролем суспільства можуть і повинні абсолютно професійно давати результат. Якщо ж президент корумпований, то звичайно він буде створювати проблеми, – переконаний Сергій Лещенко.



Ще один принцип команди Гриценка – це прозорість і відкритість. І вона має бути всюди в країні. Зокрема, прозорість і відкритість у веденні бізнесу. Адже якби підприємці не несли хабарі у кожну інстанцію, то могли пускати ці кошти у фонд заробітної плати. Тож, середня зарплата у 700 євро в Україні – це реальність, якщо правила і закони будуть однаковими для всіх. Варто зауважити, що прозорість кандидат демонструє від самого старту своєї передвиборчої кампанії.

- Ми запроваджуємо нові стандарти в Україні. Анатолій Гриценко – єдиний, з кандидатів сказав, хто представив людей, які посядуть керівні посади в країні за його президенства. Йдеться про 5 посад, які визначає безпосередньо президент. Це його юрисдикція, його повноваження. Я вважаю, що це дуже круто тому, що немає кота в мішку. Ми вибираємо не особистість, не обличчя, не обіцянки. Ми повинні вибирати культуру відносин у суспільстві. Я вважаю, такий анонс головних призначень і відповідальність за тих, кого ти призначив, це зміна всієї політичної культури, - впевнена Світлана Заліщук.



Нагадаємо, що Анатолій Гриценко вже представив потенційного очільника СБУ – це Віктор Трепак, Міноборони – це Іван Апаршин та Національного банку – це Олександр Савченко. На черзі – представлення кандидатур на посади Міністра закордонних справ та Генерального прокурора. Такого не робив жоден з кандидатів за всю історію виборів в Україні. Прозорий виборчий штаб – це теж ноу-хау від Гриценка.

Заяви про власну відкритість лідер «Громадянської позиції» підкріплює реальними діями. Нагадаємо, одразу після реєстрації кандидатом у президенти України Анатолій Гриценко запросив журналістів до свого новоствореного прес-центру і показав виборчий штаб, всі кабінети, зокрема, і власний. Цього досі також не робив жоден кандидат. Балотуючись, Анатолій Гриценко одразу заявив, що йде лише на один президентський термін. Цього досить, аби виконати всі пункти його передвиборчої програми. А далі – країною має керувати талановита молодь, переконаний кандидат.

Передвиборна агітація.





На правах реклами