Ми у Facebook
22.03.2019, 17:01

Гройсман повідомив, скільки споживачі можуть залишити собі грошей з монетизованих субсидій

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ексклюзивному інтерв'ю "Прямому" розповів, скільки грошей від монетизації субсидій споживачі зможуть залишити собі.
- Чи є передбачені кошти в необхідному розмірі в бюджеті для виплати субсидій? Чи можливо якісь додаткові кошти потрібно буде виділяти?

- Ми повністю готові до монетизації субсидій і ресурсу у понад 50 мільярдів гривень цілком достатньо для того, щоб кожен громадянин України отримав кошти, які фактично належать людині.

Ми йшли до цього майже півтора роки. Ми створили нову систему - електронний реєстр субсидіантів. І зараз почали монетизацію і вважаємо, що це є справедливим. Єдине, що якщо людина отримує 1500-1700 гривень своєї субсидії а заощадить на своїх ресурсах і споживанні комунальних послуг, тобто буде споживати на 1200-1300 гривень, то різниця залишається людині для заохочення заощадження енергетичних ресурсів. Коштів вдосталь. Ми всі субсидії всім виплатимо і жодних тут немає проблем.

- А щодо пенсій. Зараз відбувається перерахування пенсій. На скільки збільшиться середня пенсія?

- Середня пенсія збільшиться приблизно на 250 гривень. Але в цілому можу сказати, що не менше 100 гривень отримає кожен пенсіонер. Ми робимо вже четвертий перерахунок за декілька років. Перший перерахунок був загальнонаціональним. Це було в жовтні 2017 року. Потім двічі ми піднімали пенсії для військових пенсіонерів з 1 січня 2018 року і з 1 січня 2019 року. І зараз ще один етап перерахунку в рамках реформи, яка була ухвалена ще в жовтні 2017 року.

Тобто фактично це перерахунок масовий для всіх пенсіонерів. Окремо, що ще буде зроблено? Ви знаєте, що ще восени президент вніс таку ініціативу, щоб всі кошти, які будуть отримані з розмитнення “євроблях” потраплять до Пенсійного фонду і це дасть можливість зробити разові доплати українським пенсіонерам, які отримують найменшу пенсію. Зрештою ми це зробили. Тобто фактично такі кошти дали нам можливість зробити доплату протягом двох місяців для українських пенсіонерів у 2400 гривень. Тобто 1200 гривень в березні і 1200 гривень в квітні.

Всі кошти, які ми будемо акумулювати в Пенсійному фонді звісно належать пенсіонерам. Мене дуже хвилюють ті, хто отримує мінімальну пенсію на відміну від українських політиків, які дають обіцянки і не рахують, не розуміють, що підняти пенсії так, як сьогодні з плакатів або з ефіру говорять на декілька тисяч, сотні мільярдів гривень, яких сьогодні в державному бюджеті немає можливості.

Але ми не даємо порожніх обіцянок і робимо свою роботу так, щоб все, що можливо, віддати українським пенсіонерам.








На правах реклами