Ми у Facebook
03.04.2019, 14:00

Як на Рівненщині отримати електронний рецепт на доступні ліки

фото з rv.gov.ua/sitenew/

Уже почали діяти нові норми.
Починаючи з квітня пацієнти, які користуються урядовою програмою «Доступні ліки», почнуть отримувати медикаменти за електронним рецептом.

Отримати електронний рецепт
можна тільки у сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким підписали декларацію.

На мобільний пацієнта приходитиме СМС з з номером рецепта та кодом підтвердження, який треба буде назвати в аптеці, що бере участь у програмі.

Нині в Рівненській області угоду із НСЗУ на електронний рецепт заключила 41 аптека. Нові аптеки продовжують приєднуватися до участі в програмі. На сайті НСЗУ можна переглянути стан укладання договорів, а також перелік аптек, в яких відпускають «Доступні ліки»:

За номером, що є в телефоні, провізор знаходитиме рецепт — його лікар виписуватиме в електронній системі. Вся медична інформація про пацієнта надійно захищена.

Також, за потреби, лікар може роздрукувати пацієнту консультаційний висновок з призначенням ліків, номером рецепту та кодом підтвердження.

Провізор пропонуватиме ліки відповідно до рецепта. Їх, як і раніше, можна буде забрати безоплатно або доплатити невелику різницю.

Нагадаємо, у лютому 2019 року міністерство охорони здоров'я затвердило новий перелік препаратів до програми «Доступні ліки». У ньому 258 препаратів, з них 64 є безоплатними для пацієнтів, за інші треба доплатити невелику різницю. Це ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.ua/sitenew.





На правах реклами