Ми у Facebook
18.04.2019, 12:40

Вибори близько: Хто лідирує за версією соціологів?

Моніторинг електоральних настроїв українців за 12-16 квітня 2019 року оприлюднила Соціологічна група "Рейтинг".

ЗА КОГО ГОЛОСУВАТИМУТЬ УКРАЇНЦІ У ДРУГОМУ ТУРІ


Згідно результатів опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» за підсумками другого тижня квітня 2019 року, опитані, відповідаючи на питання «За кого з цих кандидатів Ви голосуватимете у другому турі виборів Президента України?» відповіли наступним чином: 52% сказали, що голосуватимуть за В.Зеленського, 19% – за П.Порошенка. 19% – не визначилися, 10% – не мають наміру голосувати.

За кого голосуватимуть українці у другому турі(+РЕЙТИНГ)

Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі: 58% – за В.Зеленського, 22% – за П.Порошенка, ще 20% – не визначилися. Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі і визначився з вибором: 73% – за В.Зеленського, 27% – за П.Порошенка.

В.Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях. Також він є лідером серед мешканців Сходу, Півдня та Центру. При цьому на Заході, як і минулого разу, – позиції обох кандидатів майже рівні.

48% опитаних очікують покращення ситуації в країні у результаті президентських виборів. 25% не мають жодних сподівань на зміни, ще 10% – очікують погіршення. Відносно більше тих, хто вірить в оптимістичний сценарій розвитку після виборів, серед мешканців Півдня та Сходу, більш молодших опитаних та виборців В.Зеленського.

Нагадаємо, в неділю, 21 квітня відбудеться другий тур президентських виборів в Україні.





На правах реклами