Ми у Facebook
21.04.2019, 17:55

Роман Поланскі хоче судитися з кіноакадемією США

фото з prm.ua

Легенда світового кіно Роман Поланскі, польський режисер, автор відомих фільмів "Дитина Розмарі" і "Китайський квартал", вирішив подати до суду на Американську кіноакадемію.
Рік тому рада директорів Академії вирішила виключити Поланскі зі списку своїх членів. Причина - справа про зґвалтування неповнолітньої дівчини. В 1978 році суд США визнав Поланскі винним.

В судововій заяві 85-річний Поланскі (відправлено в суд Лос-Андежлеса) прописано: "Академія упереджено зловжила своїми повноваженнями в тому, що не змогла діяти відповідно до закону і не надала висновків і доказів для того, щоб виключати... без повідомлення та можливості бути вислуханим".

З кіноакадемії поки не прокоментували те, що трапилося. У 2018 році зі складу виключили Поланскі і коміка Білла Косбі, а роком раніше - продюсера Харві Вайнштейна. Організація пояснила це недотриманням етичних норм.

Сорок років тому Поланскі покинув США після звинувачень в згвалтуванні і більш в країну не повертався. Зараз він знаходиться під захистом французької влади. При цьому Поланскі продовжує знімати кіно: його остання стрічка "Засновано на реальних подіях" вийшла в 2018 році. Головні ролі в ній виконали Єва Грін і дружина Поланскі Еммануель Сеньє. У липні минулого року вона відмовилася вступати в Академію і підтримала свого чоловіка.

Поланскі отримав "Оскаро" лише одного разу - за режисуру "Піаніста" в 2003 році. Всього він був номінований на премію шість разів. У 2019 Поланскі як персонаж з'явиться в фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді". На екрані його втілить поляк Рафаль Заверуха.

Про це повідомляє телеканал Прямий.





На правах реклами