Ми у Facebook
14.05.2019, 16:40

Володимиру Балуху стало гірше

Володимир Балух, фото АТР

Про це повідомила українська омбудсмен Людмила Денісова.
Уповноважена з прав людинин повідомила, що Володимира утримують в ШІЗО колонії у жахливих умовах на воді та хлібі. Опинився він в ізоляторі відразу після етапування у цю колонію. Тюремники постійно продовжують термін утримання Володимира у штрафному ізоляторі, хоча за російським законодавством він становить лише 15 діб.

В умовах штрафного ізолятора у Володимира Балуха значно погіршився стан здоров’я. У нього набрякли ноги, що може свідчити про проблеми з нирками.



"Раніше я вже неодноразово зверталася до російських посадовців та міжнародної спільноти, у тому числі до МКЧХ, щоб до нього допустили лікарів та надали мені медичні довідки про його стан. Нагадаю, що Володимир Балух минулого року голодував більше 200 днів, що позначилось на його здоров’ї.

Крім того, Володимир у своєму листі активістці Українського культурного центру в Криму повідомив про те, що до нього не допускають українських консулів через нібито його російське громадянство, яке з’явилось у нього через кримську прописку. Ми не маємо ніяких підтверджень цьому і вважаємо його своїм громадянином.

Зазначу, що кримського фермера Володимира Балуха у 2016 році було взято під варту та засуджено як громадянина України. Тому недопущення дипломатичних працівників суперечить нормам Віденської конвенції про дипломатичні зносини та іншим міжнародним договорам.

Тож сьогодні звернулася до Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з тим, щоб він доручив Посольству України в Російській Федерації направити ноту до дипломатичної установи Російської Федерації з вимогою забезпечити особисту зустріч дипломатичному працівникові України з громадянином України
", - йдеться у повідомленні Людмили Денісової.

Нагадаємо, перед цим Росія незаконно продовжила українському політв'язню Володимиру Балуху строк ув’язнення, не зарахувавши час у СІЗО.

До цього адвокати ув'язненого в окупованому Криму Володимира Балуха подали клопотання про його умовно-дострокове звільнення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ