Ми у Facebook
15.05.2019, 13:18

Вибухова Рівненщина: кинути гранату стає звичною справою?

Принаймні подібні випадки уже не надто дивують.
Нещодавно в будинок лісничого Балашівського лісництва ДП «Березнівський лісгосп» Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства невідомі кинули гранату.

Внаслідок вибуху ніхто не постраждав, оскільки вся сім’я гуляла на весіллі у цьому ж селі.

Проведеними першочерговими заходами поліцейські встановили, що злочин був вчинений з хуліганських мотивів, тож відомості за цим фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Провівши додаткові слідчі дії, поліцейські перекваліфікували вказану подію на замах на вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя двох і більше осіб за частиною 3 статті 15, пунктом 5 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

І таких випадків за останній час хоч греблю гати.

Приміром, два роки тому кинули саморобну гранату на другий поверх будинку, що по вулиц Паркова, 2. Гранату закинули через вікно.



Тоді ж кинули гранату на подвір’я 65-річного рівнянина, який до того ж був судовим експертом.

Гранату кинули в подвір'я через паркан. Силою вибуху пошкоджено два металопластикові вікна та огородження. У цей момент в оселі знаходились чоловік та його 62-річна дружина, які, на щастя, не постраждали.

На початку 2019 року, на дверях приватного будинку на вулиці Скрипника (район за вулицею Дубенською в напрямку аеропорту) у Рівному вибухнув невідомий предмет.





Як повідомляє UA:Рівне у будинку мешкає власниця ринку "Дикого". Власниця ринку – Олена Недзюр. Суспільному вона прокоментувала подію так:

"Почули хлопок, нікого не бачили. Погроз не отримували, але навряд це хуліганство. На ринку все стабільно, але все ж припускаю, що це пов’язано з моєю підприємницькою діяльністю".

Минулого року в Рівному, на вулиці Котляревського у приватний будинок рівнянина невідомий кинув гранату.





Минулоріч в офіс лісівників теж кинули бойову гранату. Про небезпечну знахідку повідомив перехожий. Тоді ніхто не постраждав.

Цього року невідомий кинув гранату на подвір’я приватного господарства голови Рівненського міського суду Петра Денисюка.

Минулоріч також на подвір'ї в селі Тучині пролунав вибух, коли двоє чоловіків розбирали невідомий предмет. Унаслідок цього 42-річний чоловік отримав вибухово-осколкову травму голови та очей, відкритий перелом скулової дуги, рвані рани кисті. У 35-річного — діагностували вибухове осколкове поранення обличчя, грудної клітки, рук і ніг. Обох госпіталізували.



А ще на гранаті підірвався злочинець, який заліз у магазин.

Не гребують рівняни також і просто зберігати гранату в себе вдома, в той час як знущаються над рідною матір’ю.


ЧИТАЙТЕ ПОВНІСТЮ:

У будинок лісничого серед ночі кинули гранату(+ФОТО)

Рівне: у вікно житлового будинку кинули саморобну гранату (+ФОТО)

У подвір'я рівненського судового експерта кинули гранату


Підірвали гранату під порогом дому(+ФОТО)


У Рівному на Котляревського в приватний будинок кинули гранату

У Рівному чоловік жорстоко знущався над матір’ю





На правах реклами