Ми у Facebook
22.06.2019, 14:00

Чи можуть в України забрати безвіз?

rv.gov.ua/sitenew/

Про це на Рівненщині розповіла Іванна Климпуш-Цинцадзе.
Закордонна аналітика свідчить про те, що українці досить непогано виглядають в країнах Євросоюзу.

Про це під час брифінгу для рівненських ЗМІ повідомила Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Мені хотілося, щоб всі відповідально ставилися до безвізу. Пам’ятайте, якщо ми отримали цю свободу, то і наші близькі теж би хотіли скористатися цим благом. І якщо кількість порушень буде зростати, то це може призвести до запуску механізму призупинення безвізового режиму щодо України. На даний момент такої загрози не має» , - наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Втім вона нагадала, що безвізові поїздки існують саме для туристичних або ж чи бізнесових цілей: «Якщо ж ви вирішили шукати роботу, працевлаштування має бути офіційним, а для цього треба мати дозвіл і візу із можливістю працювати в країні Євросоюзу».

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Наприкінці лютого Державна міграційна служба поширила офіційне роз’яснення про те, що безвіз у поїздках до ЄС продовжує діяти.

Нагадаємо, що у липні 2018 року Європарламент дав «зелене світло» проекту нової системи прикордонного контролю на території ЄС. Вона передбачає запровадження електронної анкети, яку нерезиденти мають заповнювати перед поїздкою до Євросоюзу, та покликана запобігти потраплянню до Шенгену злочинців.





На правах реклами