Спалах кишкової інфекції: Як вберегтись рівнянам
Кожну хворобу легше попередити, ніж лікувати. Тому і гостям, і запрошеним необхідно дотримуватися основних правил профілактики кишкових інфекцій.
Насамперед, слід пам’ятати, що влітку значно зменшується термін зберігання продуктів та готових страв. Також на першому місці стоїть питання належного температурного режиму зберігання сировини, харчових продуктів та готових страв. Тож дуже уважно потрібно підходити до питання розробки меню, замовлення страв. Обмежити або і не використовувати так звані «швидкопсуючі» продукти: холодці, заливні страви, салати з майонезом, приготовлені заздалегідь, тістечка та інші кондитерські вироби з кремом, желе. Якщо салати, то лише приготовлені перед подачею на стіл, а ще краще – нарізані овочі без заправок та різних соусів.
Необхідно передбачити достатню кількість холодильного обладнання. Це, насамперед, стосується випадків проведення весільного застілля в домашніх умовах. При спеці до 30 градусів зберігати страви та харчові продукти у коморах та підвалах неприпустимо!!!! Зверніть увагу на достатню кількість кухонного та столового посуду, розроблювального інвентаря.
Гарячі страви необхідно піддавати ретельній кулінарній обробці. Щоб запобігти сальмонельозу рекомендую відмовитися від страв у яєчному клярі, так як на велике застілля готується велика кількість виробів та не дотримується тривалість їхнього прожарювання. Котлети, фрикадельки, тефтелі необхідно після прожарювання додатково прогрівати у духових шафах.
Дуже уважно необхідно підходити до питання закупівлі сировини та харчових продуктів. Купуйте лише у перевірених виробників, з холодильних вітрин, не купуйте на стихійних ринках.
Досвід показує, що майже половина всіх випадків кишкових інфекцій пов’язана з недотриманням елементарних правил особистої гігієни. Чистота рук має бути найголовнішим пріоритетом кухаря та офіціанта! Руки потрібно завжди мити перед приготуванням та прийомом їжі, після користування туалетом, а також кожного разу, прийшовши додому. Необхідно мити руки самому та привчати цьому своїх діток. У місці приготування страв обов’язково має бути рукомийник із милом та одноразові рушники.
Дбайте про чистоту посуду, кухонного начиння та інвентаря. Забезпечте ідеальну чистоту на кухні. Захистіть кухню, комори, складські приміщення від комах (мух, тарганів) та гризунів. Вікна мають бути обов’язково засітчені.
При появі перших симптомів кишкової інфекції, не приступати до приготування їжі, а звертатися до лікаря. - за матеріалми Рівнепродспоживслужби.

Що можна везти з України до ЄС: простими словами про обмеження
Літо – сезон відпусток. Зібрали валізи й вирушаєте до Європи? Клас! Але перед дорогою краще знати, що можна брати із собою, а що — залишити вдома. Бо навіть звичайний шматок сала чи пляшка домашньої наливки можуть зіпсувати вам подорож ще на кордоні.
переглядів: 314
Як приготувати смачний літній десерт: простий рецепт від досвідчених господинь

Літо — найкращий час для легких, освіжаючих і водночас смачних десертів. Сонце, тепло, свіжі ягоди та фрукти створюють ідеальні умови, щоб побалувати себе і близьких ніжними солодощами без зайвого клопоту.
переглядів: 209
Як правильно заготовити липовий цвіт і скільки на цьому можна заробити у Рівному

На Рівненщині закінчується сезон цвітіння липи. Липовий цвіт використовують у народній медицині, чаї з нього вважають дієвими при застудах, запаленнях і для зміцнення імунітету. А ще — це сезонна можливість заробітку для тих, хто вміє працювати з природними дарами.
переглядів: 367
Його слова стали листівками: у «молодіжці» збирають кошти до роковин Костянтина Юзвюка

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді триває благодійна ініціатива, присвячена пам’яті загиблого воїна, активіста й зоозахисника Костянтина Юзвюка. До річниці його смерті у бібліотеці започаткували збір коштів на FPV-дрони, а на знак вдячності кожному донору пропонують унікальні пам’ятні листівки з його текстами.
переглядів: 256
Рівненський хор здобув Гран-прі на конкурсі «Rising Stars»

Яскравою нотою завершив творчий рік естрадний хор «Фантазія» з Рівного. Колектив нещодавно побував у Кам’янець-Подільському, де взяв участь у вокальному конкурсі «Rising Stars» — і повернувся з перемогами, які говорять самі за себе.
переглядів: 286