Спалах кишкової інфекції: Як вберегтись рівнянам
Кожну хворобу легше попередити, ніж лікувати. Тому і гостям, і запрошеним необхідно дотримуватися основних правил профілактики кишкових інфекцій.
Насамперед, слід пам’ятати, що влітку значно зменшується термін зберігання продуктів та готових страв. Також на першому місці стоїть питання належного температурного режиму зберігання сировини, харчових продуктів та готових страв. Тож дуже уважно потрібно підходити до питання розробки меню, замовлення страв. Обмежити або і не використовувати так звані «швидкопсуючі» продукти: холодці, заливні страви, салати з майонезом, приготовлені заздалегідь, тістечка та інші кондитерські вироби з кремом, желе. Якщо салати, то лише приготовлені перед подачею на стіл, а ще краще – нарізані овочі без заправок та різних соусів.
Необхідно передбачити достатню кількість холодильного обладнання. Це, насамперед, стосується випадків проведення весільного застілля в домашніх умовах. При спеці до 30 градусів зберігати страви та харчові продукти у коморах та підвалах неприпустимо!!!! Зверніть увагу на достатню кількість кухонного та столового посуду, розроблювального інвентаря.
Гарячі страви необхідно піддавати ретельній кулінарній обробці. Щоб запобігти сальмонельозу рекомендую відмовитися від страв у яєчному клярі, так як на велике застілля готується велика кількість виробів та не дотримується тривалість їхнього прожарювання. Котлети, фрикадельки, тефтелі необхідно після прожарювання додатково прогрівати у духових шафах.
Дуже уважно необхідно підходити до питання закупівлі сировини та харчових продуктів. Купуйте лише у перевірених виробників, з холодильних вітрин, не купуйте на стихійних ринках.
Досвід показує, що майже половина всіх випадків кишкових інфекцій пов’язана з недотриманням елементарних правил особистої гігієни. Чистота рук має бути найголовнішим пріоритетом кухаря та офіціанта! Руки потрібно завжди мити перед приготуванням та прийомом їжі, після користування туалетом, а також кожного разу, прийшовши додому. Необхідно мити руки самому та привчати цьому своїх діток. У місці приготування страв обов’язково має бути рукомийник із милом та одноразові рушники.
Дбайте про чистоту посуду, кухонного начиння та інвентаря. Забезпечте ідеальну чистоту на кухні. Захистіть кухню, комори, складські приміщення від комах (мух, тарганів) та гризунів. Вікна мають бути обов’язково засітчені.
При появі перших симптомів кишкової інфекції, не приступати до приготування їжі, а звертатися до лікаря. - за матеріалми Рівнепродспоживслужби.

Українці зможуть скаржитися на владу у застосунку "Дія"

Незабаром у мобільному застосунку "Дія" буде запущена нова функція, яка дозволить українцям залишати голосові та текстові скарги на роботу державних органів.
переглядів: 204
Лептоспіроз: як уберегтися від небезпечної хвороби влітку

Літо — це не тільки пора відпочинку біля водойм, а й час підвищеного ризику зараження лептоспірозом. Рівненська міська рада та Управління охорони здоров'я м. Рівне застерігають мешканців про небезпеку цієї інфекційної хвороби та надають рекомендації щодо профілактики.
переглядів: 225
Вступна кампанія 2025: рівненським абітурієнтам розповіли як подавати заяви на вступ та що таке пріоритетність?

Усі учасники основної сесії Національного мультипредметного тесту (НМТ), які проходили тестування з 17 травня по 20 червня, вже отримали свої результати. Як повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, бали за шкалою 100–200 доступні у персональних кабінетах абітурієнтів.
переглядів: 220
Вступна кампанія розпочалася: РТФК НУВГП запрошує школярів!

Вітаємо! Розпочалася вступна кампанія, і Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП гостинно відкриває двері для майбутніх студентів.
переглядів: 242
Місячний посівний календар на липень 2025 року

Липень — не час зупинятися. Хоча пік посадкового сезону вже позаду, у другому літньому місяці ще є можливість встигнути з повторним висіванням деяких культур.
переглядів: 257