Ми у Facebook
22.07.2019, 10:40

На Рівненщині зафіксували третє масове отруєння за літо

Чотирнадцять людей звернулися за медичною допомогою.
У м. Дубно 20 та 22 липня, за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ) звернулося 14 осіб. З них 10 госпіталізовано в інфекційне відділення Дубенської ЦРЛ, а 4 відмовилися від госпіталізації та лікуються амбулаторно. Серед захворілих 3 дітей.

Своє захворювання пов'язують з вживанням шаурми придбаної у підприємця, який розгорнув торгове місце під час рок-фестивалю «Тарас Бульба» в м. Дубно.

З настанням літніх спекотних днів підвищується небезпека зараження гострими кишковими інфекціями. Літо ще триває, а це вже третє масове харчове отруєння в області.

Джерелом інфекції при ГКІ є хворі люди, бактеріо- та вірусоносії. Зараження здійснюється через вживання продуктів харчування, води, що містять збудник або його токсини, через забруднені предмети побуту, руки або при ковтанні води під час купання у відкритих водоймах.

Нагадаємо, нещодавносальмонела підкосила вісімдесят людей на святкуванні у одному з кафе на Рівненщині.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій передаються через продукти тваринного походження (м'ясо, яйця, молоко) та готові страви, кондитерські вироби, немиті фрукти, ягоди, овочі. Захворювання супроводжуються лихоманкою, блюванням, проносом, болями в животі, підвищенням температури.





На правах реклами