22.07.2019, 10:40
На Рівненщині зафіксували третє масове отруєння за літо
Чотирнадцять людей звернулися за медичною допомогою.
У м. Дубно 20 та 22 липня, за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ) звернулося 14 осіб. З них 10 госпіталізовано в інфекційне відділення Дубенської ЦРЛ, а 4 відмовилися від госпіталізації та лікуються амбулаторно. Серед захворілих 3 дітей.
Своє захворювання пов'язують з вживанням шаурми придбаної у підприємця, який розгорнув торгове місце під час рок-фестивалю «Тарас Бульба» в м. Дубно.
З настанням літніх спекотних днів підвищується небезпека зараження гострими кишковими інфекціями. Літо ще триває, а це вже третє масове харчове отруєння в області.
Джерелом інфекції при ГКІ є хворі люди, бактеріо- та вірусоносії. Зараження здійснюється через вживання продуктів харчування, води, що містять збудник або його токсини, через забруднені предмети побуту, руки або при ковтанні води під час купання у відкритих водоймах.
Нагадаємо, нещодавносальмонела підкосила вісімдесят людей на святкуванні у одному з кафе на Рівненщині.
Найчастіше збудники кишкових інфекцій передаються через продукти тваринного походження (м'ясо, яйця, молоко) та готові страви, кондитерські вироби, немиті фрукти, ягоди, овочі. Захворювання супроводжуються лихоманкою, блюванням, проносом, болями в животі, підвищенням температури.
Своє захворювання пов'язують з вживанням шаурми придбаної у підприємця, який розгорнув торгове місце під час рок-фестивалю «Тарас Бульба» в м. Дубно.
З настанням літніх спекотних днів підвищується небезпека зараження гострими кишковими інфекціями. Літо ще триває, а це вже третє масове харчове отруєння в області.
Джерелом інфекції при ГКІ є хворі люди, бактеріо- та вірусоносії. Зараження здійснюється через вживання продуктів харчування, води, що містять збудник або його токсини, через забруднені предмети побуту, руки або при ковтанні води під час купання у відкритих водоймах.
Нагадаємо, нещодавносальмонела підкосила вісімдесят людей на святкуванні у одному з кафе на Рівненщині.
Найчастіше збудники кишкових інфекцій передаються через продукти тваринного походження (м'ясо, яйця, молоко) та готові страви, кондитерські вироби, немиті фрукти, ягоди, овочі. Захворювання супроводжуються лихоманкою, блюванням, проносом, болями в животі, підвищенням температури.
Категорія: Новини > Новини Рівного
Автор: OGO.UAПереглядів: 1553прострочка, кишкова інфекція, харчове отруєння, Рівненщина, надзвичайні події
Інші статті рубрики:
У центрі Сарн жінка не посоромилась красти тюльпани
У середу, 17 квітня, одна з мешканок Сарн вкрала тюльпани із клумби, яка знаходиться на центральній площі міста.
переглядів: 20
Новий науково-дослідний центр побудують на Рівненщині
У Нобельському національному природному парку на Рівненщині планують побудувати науково-дослідний центр.
переглядів: 421
На Рівненщині виявили нетверезого тракториста
Нещодавно під час патрулювання у селі Мульчиці Вараського району правоохоронці помітили трактор «Dongfeng», який рухався без номерних знаків.
переглядів: 407
Бійці Дубенського батальйону знищили сховок росіян дроном
Бійці з Дубенського 57-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ успішно знищили місце схову противника.
переглядів: 256