Ми у Facebook
22.07.2019, 12:00

Чим запам'яталися вибори на Рівненщині

Цікаві факти та курйозні ситуації, які зафіксувала Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України».
В місті Сарни на дільниці 560794 (округ 156) виникло непорозуміння між виборцями та членами комісії. На дільницю прийшло подружжя – незрячого чоловіка супроводжувала його дружина. Вона хотіла зайти в кабінку разом із ним, щоб допомогти проголосувати. Однак голова ДВК заперечила. Мовляв, потрібно, щоб допомагав інший виборець. Жінка ж наполягала на своєму. Мотивувала, що має підстави не довіряти стороннім людям, адже під час президентських виборів, коли проголосувати чоловіку допомагала не вона, в бюлетені нібито поставили позначку не за того кандидата. В результаті суперечки влаштували «кастинг» серед виборців-помічників, який тривав близько 10 хвилин. Коли ж незрячий чоловік проголосував, дружина наполягла, щоб їй показали бюлетень із позначкою.

***

У Рівному на дільниці 560908 (округ 152) спостерігач Рівненського КВУ став свідком випадку голосування кількох виборців в одній кабінці одночасно. Сюди прийшла сім’я – батько, мати та дві доньки, старша з яких вже також має право голосувати. Отримавши бюлетені, всі члени родини зайшли в одну кабінку. Спостерігач повідомив про це голову комісії. Тим часом родина вже проголосувала і вийшла з кабінки. На зауваження голови ДВК, що це порушення, члени сім’ї сказали, що вони про це не знали і їх ніхто не попереджав. Загалом же подібні випадки були поодинокими.

***

В місті Дубно на дільниці 560859 (округ 154) голосували організатори, учасники та гості рок-фестивалю «Тарас Бульба». Серед них – учасники гурту «ТНМК» Олександр Сидоренко та Олег Михайлюта. Загалом тут мали голосувати 1536 виборців. З них – 136, які тимчасово змінили свою виборчу адресу на тутешню.

***

В с. Зоря Рівненського району (округ 153, дільниця 560687) виборець, який мав голосувати за місцем перебування («на дому»), не зробив цього. Він не зміг відкрити двері членам ДВК, коли ті до нього прийшли, оскільки не може ходити. Згодом його мама приходила на дільницю і просила ще раз прийти. Однак члени ДВК відмовили. Сказали, що вони вже двічі ходили і втретє не підуть.

Нагадаємо, з резульатами виборів можна ознайомитися у матеріалах "ОГО":
ЦВК опрацював половину протоколів: Хто проходить в Раду?

Попередні результати виборів: Як проголосували за рівненських мажоритарників





На правах реклами