Ми у Facebook
23.07.2019, 11:20

Всі їли шаурму: На рок-фестивалі отруїлись гості

Фото ілюстративне

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 22 липня зареєстровано спалах кишкової інфекції серед гостей фестивалю «Тарас Бульба», який цими вихідними проходив у м. Дубно на стадіоні «Спартак».
Всього захворіло 14 людей, із них 5 дітей віком до 18 років. 10 осіб, із них 3 дітей були госпіталізовані в інфекційне відділення Дубенської лікарні, а 4 людей знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Держпродспоживслужбою, при отриманні повідомлення про захворілих, проведено виїзд в м. Дубно. Від захворілих встановлено, що вони вживали різні страви, але всі їли шаурму, придбані у вагончику на території стадіону. Власник рухомої потужності – підприємець із м. Луцьк, де проводить свою основну діяльність.

Проведено позапланову перевірку даної рухомої потужності, під час перевірки встановлено численні порушення законодавчих вимог. По виявлених порушеннях вручено припис та складено протокол.

Під час перевірки Держпродспоживслужбою організовано проведення лабораторних досліджень: відібрано питну воду для мікробіологічного та санітарно-хімічного дослідження, 8 проб харчових продуктів, 20 змивів із поверхонь та об’єктів у приміщенні вагончика, обстежено на носійство кишкових інфекцій власника потужності та його працівницю.

Про результати розслідування читайте згодом на "ОГО".





На правах реклами