Ми у Facebook
12.08.2019, 15:45

В Рівному відкриють пам’ятник легендарному українському філософу

Фото видання 7 днів.

Презентація відбудеться у важливий для України День.
У Рівному, на День Незалежності - 24 серпня, відкриють скульптурну композицію, яка присвячена пам’яті відомого українського філософа Григорія Сковороди.

Фото видання 7 днів.
Фото видання 7 днів.


До створення композиції долучився відомий рівнянин Мар’ян Года - депутат Рівненської міської ради, Директор ТОВ “Рівень ЛТД”.

"Коли запропонували долучитися до створення скульптурної композиції Григорія Сковороди, погодився, навіть не роздумуючи. Бо, по-перше, дуже шаную нашого українського філософа. А по-друге, йшлося про сквер Українських добровольців, що розташований у районі пивзаводу. Тож, як на мене, кращого, ніж у цьому творчому задумі, символічного поєднання мудрості та мужності просто не може бути.




Виготовили її два рівненських майстри Григорій Токарєв і Олександр Козачук. А консультував різблярів голова обласного осередку Національної спілки художників України Петро Подолець", - написав Мар’ян Года на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Довідка: Григорій Сковорода - видатний український філософ-містик, богослов, поет, педагог, можливо, і композитор літургійної музики (Вікіпедія).

До речі, мандруючи Україною, Григорій Сковорода зупинявся у Корці, Острозі, Дубні, Вербі, Радивилові.





На правах реклами