Ми у Facebook
03.09.2019, 14:18

В ПТУ рівненської атомки пролунав перший дзвінок

В професійно-технічному училищі (ПТУ) Рівненської АЕС розпочався новий навчальний рік. 2 вересня, з днем знань вітали учнів працівники закладу та запрошені на свято атомники.
За словами тво директора ПТУ Ростислава Петрика, цього року навчальний заклад прийняв 68 першокурсників. Загалом в ПТУ навчається 177 учнів, які пройшли конкурсний відбір.

«Цьогоріч, на базі навчального закладуР. Петрик. набрано чотири нові групи в рамках ліцензійного обсягу. Серед новоприйнятих 9-класників – дві групи за спеціальностями столяр-будівельник та електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування А випускники шкіл здобуватимуть фах за професією токар та слюсар з ремонту реакторного та турбінного устаткування. Зокрема у планах – розширення ліцензійної діяльності та здобуття ліцензій за напрямком верстатник широкого профілю та машиніст крана», коментує Р. Петрик.

ТВО Анатолій Тихомиров відзначив сильну навчальну базу закладу та високий рівень підготовки атомників.

«Підготовленість майбутніх атомників в ПТУ дозволяє молоді брати участь у конкурсах професійної майстерності в структурі РАЕС, а у майбутньому – на конкурсах НАЕК «Енергоатом». Це, в свою чергу, слугуватиме мотивацією для юнаків для поліпшення успішності та підвищення рівня професійності», – зазначає А. Тихомиров.

Відвідав захід й випускник професійно-технічного училища – заступник начальника турбінного цеху РАЕС Микола Колесник, який 24 роки працює на електростанції.

«Пам’ятаю, як 27 років тому я був осьМ. Колесник тут на вашому місці і гадки не мав як складеться моє майбутнє. Проте був упевненим в одному – я хочу працювати на РАЕС. Усе тому, що професія атомника-енергетика – це дуже престижно. Мені довелося пройти усі щаблі кар’єрного росту оперативного персоналу, адже я завжди ставив перед собою мету і до неї упевнено йшов. А завдяки професійним викладачам ПТУ можна досконало освоїти професію, пройти виробничу практику на підприємстві та отримати диплом кваліфікованого робітника. Вибір професії – це вибір суто ваш, а ми – колектив атомників, радо запрошуємо вас у нашу родину» – говорить М. Колесник.

Студент третього курсу ПТУ РАЕС Роман Кухарець, учасник освітнього проекту підприємства «Ядерна школа РАЕС» зазначає, що поряд з навчанням у закладі учень має змогу себе реалізувати у найрізноманітніших напрямках. Хлопець зізнається, що участь в ЯШ, отримані знання, набутий досвід стали значущим доповнення до обсягу тих умінь, яким викладацький склад ПТУ майстерно навчає. Каже, що своє професійне життя обов’язково пов’яже з атомною енергетикою, в перспективі – з Рівненською АЕС.

Варто додати, що в рамках проведення профорієнтаційної роботи та з нагоди Дня знань начальник ЦТПК РАЕС Олег Дегтяр та інженер управління кадрів підприємства начальник ЦТПК РАЕС Олег Дегтяр та інженер управління кадрів підприємства Василь Стрілець - ліворуч Василь Стрілець завітали у Вище професійне училище № 29 смт Володимирець, аби привітати з початком навчального року молодь з 30-км зони спостереження РАЕС.

Василь Стрілець, від імені керівництва та колективу РАЕС, привітавши з першовереснем усіх присутніх, побажали їм не втрачати безцінний час, а відкривали перед собою нові горизонти, ставали високваліфікованими спеціалістами, оскільки саме в таких кадрах є потреба на Рівненській АЕС.

Довідково: Професійно-технічне училище РАЕС – єдиний освітній заклад України, який діє в складі атомної електростанції. Він по праву вважається престижним профільним закладом, до якого вступають учні з високими середніми балами. Тут учнівська молодь освоює обраний фах, застосовує набуті знання під час виробничих практик у підрозділах РАЕС, вчиться прихильності принципам культури безпеки та загартовує дисципліну, щоб на завершення навчання стати частинкою виробничого колективу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ