Оце так гриби-ягоди: На Рівненщині вдало пройшов сезон заготівлі
Як зазначають у податковому відомстві, з точки зору наповнення бюджетів, нинішній сезон заготівлі став більш успішним проти минулорічного - надходження зросли більше як на 100 тисяч гривень.
Найбільша питома вага рентної плати за використання лісових ресурсів при заготівлі ягід, грибів, лікарської сировини та інших видів лісової продукції припадає на заготівлю ягід чорниці, ожини, журавлини, чорноплідної горобини – 1,5 млн.грн., або 94% від загальної суми надходжень.
Разом з тим, в Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу керівників органів місцевого самоврядування на належний контроль та увагу до заготівельного ринку, оскільки заготівля ягід, лікарських рослин та грибів триває і це дає змогу залучити чималі надходження до місцевих бюджетів. Адже, крім рентної плати за спецвикористання дикорослої продукції, учасники заготівельного бізнесу зобов’язані нарахувати і сплатити податок на доходи фізичних осіб із виплачених громадянам доходів за зібрану продукцію.

рента, місцеві бюджети, податки, заготівля грибів, заготівля ягід, Полісся, Рівненщина, споживач
Як рано з рівненського автовокзалу їдуть автобуси і маршрутки (II частина)

Літо кличе у дорогу! Тож це найкращий час, аби розширити власні горизонти і вирушити в дорогу. Й запорука хорошої мандрівки – це правильне й доцільне планування. І тут у нагоді стане розклад руху транспорту.
переглядів: 111
Рівненський пологовий будинок чекає майбутніх батьків на День відкритих дверей

Пологовий будинок Рівненської міської ради запрошує майбутніх батьків на День відкритих дверей, який відбудеться у суботу, 19 липня, о 10:00. Це чудова нагода ознайомитися з умовами та процесом пологів, а також отримати відповіді на всі питання, що турбують майбутніх батьків.
переглядів: 117
Сало по-українськи: традиція, смак і трохи користі

Сало — це більше, ніж просто їжа. Для багатьох українців воно — символ дому, традицій, душевної гостинності й навіть національної ідентичності. Поки хтось іронізує, мовляв, без сала в Україні й хліб не смакує, ми розповімо: чому цей продукт досі залишається улюбленим, чим корисний (і коли — ні), як його їдять та з чим поєднують.
переглядів: 159
Ботулізм та літня спека: як уникнути небезпеки при споживанні риби – рекомендації фахівців

Державне агентство меліорації та рибного господарства України наголошує на важливості дотримання правил безпечного споживання риби та морепродуктів у літній період. У зв'язку зі спекою значно зростає ризик харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій, серед яких особливу небезпеку становить ботулізм.
переглядів: 164
Другий урожай: що посадити в липні, щоб отримати врожай до осені

Липень – не лише пора збору першого врожаю, а й чудова можливість для дачників та городників отримати "другу хвилю" свіжих овочів та зелені. На звільнених грядках, які вже віддали свої ранні весняні дари, можна знову садити культури, що дозволить насолоджуватися вітамінами до пізньої осені або навіть наступної весни.
переглядів: 156
Реклама