Ми у Facebook
12.09.2019, 16:37

У Рівненському інституті Київського університету права НАН України відбулася посвята у студенти

Ректор Київського університету права Національної академії наук України, професор, заслужений юрист України Юрій БОШИЦЬКИЙ підкреслив, що вибір майбутньої професії, а ще більше навчального закладу для її освоєння – це доленосна подія, яка визначить усі подальші пріоритети та перспективи кожного.
Рівненський інститут Київського університету права НАН України нині є визнаним флагманом юридичної освіти на Рівненщині, що здійснює підготовку висококваліфікованих юристів для державних, правоохоронних, органів, виконавчої влади, судових органів, органів прокуратури, нотаріату, адвокатури, державної митної та податкової служб, охорони прав споживача, авторських прав, будівельного бізнесу, сфери консалтингової діяльності, сфери ринкової економіки, наукової діяльності та ін.



“Це унікальний заклад, який реалізує ідею зближення юридичної освіти з наукою, що стала концептуальною та визначила імідж нашого закладу серед багатьох інших. Однозначно, Рівненський інститут Київського університету права НАН України сьогодні є динамічним науково-освітнім комплексом Рівненщини, що зумів належним чином трансформувати свої кращі здобутки у сучасний юридичний простір”, – наголосив Юрій Бошицький.

Посвята проходила на відкритому майданчику інституту, знаменуючи відкритість вибору і перспектив кожного, хто прийшов сюди навчатися.











Студентів-першокурсників, їхніх батьків та гостей свята також привітали голова Рівненської обласної ради Олександр ДАНИЛЬЧУК, начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Григорій ТАРГОНСЬКИЙ, начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана САЛЬЧУК, головний редактор журналу “Дипломат” Антоніна ЛОМАЧУК, професор Батумського державного університету Адам МАХАРАДЗЕ, директор ПП “Рівнебудпостач”, організатор фестивалю “Металеве серце України” Ніна КРОКА.

З великим зацікавленням слухали першокурсники виступ випускника інституту, нині виконуючого обов’язки голови Північно-західного апеляційного господарського суду Олега ТИМОШЕНКА, який один із серед тих, хто став гордістю і своєрідною візитною карткою закладу.



Президент студентського парламенту Анжеліка ЛИННІК побажала першокурсникам з гідністю нести звання студента Рівненського інституту Київського університету права. “Хай професійна честь для вас буде найголовнішою у житті, а позитивна енергія цього дня залишається з вами протягом усього періоду навчання”, сказала студентка. На знак того, що першокурсники стали повноправними членами великої студентської родини, член студентського парламенту Назар ПРИЛЕПА вручив першокурсникам символічний студентський квиток, а вони виголосили клятву студента.

Директор Рівненського інституту Володимир ЯКИМЧУК
, який цього дня отримав високу нагороду управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, запросив присутніх відвідати художню виставку у холі інституту, а першокурсникам побажав, щоб Рівненський інститут Київського університету права Національної академії наук України став їхньою надійною професійною домівкою, горнилом успіху та творчих злетів.



На завершення свята ректор Рівненської духовної семінарії о. Віталій ЛОТОЦЬКИЙ окропив присутніх водою та побажав Божого благословення на початок доленосної справи.

У рамках проведення урочистостей з нагоди посвяти першокурсників РІ КУП НАНУ в студенти, у приміщенні Рівненського інституту Київського університету права НАН України в рамках загальноуніверситетського проекту "Інтелектуальна власність України: перлини живопису для студентської молоді" відбулось відкриття виставки рівненської художниці Оксани ЛОБЧУК.



За словами ректора КУП НАНУ, професора Юрія БОШИЦЬКОГО, для високої ефективності всебічного виховання студентів необхідно створювати у вищому навчальному закладі естетично привабливу обстановку та забезпечувати високу культуру професорсько-викладацького складу і студентів шляхом знайомства з творчістю відомих людей зі сфери культури.

Адміністрація та професорсько-викладацький склад РІ КУП НАНУ плідно працює над тим, аби студент розумів, що естетичне світосприймання, здатність засвоїти здобутки естетичної культури, взаємодія почуттєвого і раціонального у діяльності юриста є чинниками ефективного регулювання правовідносин в Україні.






На правах реклами