Ми у Facebook
06.12.2019, 15:23

Новозбудований катер назвали на честь Героя з Рівненщини

фото з rv.gov.ua.

Новозбудований малий броньований артилерійський катер в Одесі матиме назву «Костопіль». Судно отримало своє ім’я на честь міста Костопіль, де проживав загиблий у 2017-у році морський піхотинець Олексій Кондратюк.
Олексій Кондратюк у 2016 році був призваний на військову службу за контрактом до Збройних Сил України, морський піхотинець, матрос. Героїчно загинув, виконуючи бойове завдання, під Маріуполем Донецької області 17 березня 2017 року.

фото з rv.gov.ua.
фото з rv.gov.ua.


Малий броньований артилерійський катер «Костопіль» збудований на суднобудівному підприємстві «Кузня на Рибальському». Його почали будувати минулого року під час закладки восьмого малого броньованого артилерійського катеру та третього десантно-штурмового проекту 58503 типу «Кентавр-ЛК».

фото з rv.gov.ua.
фото з rv.gov.ua.




Головне призначення малих броньованих артилерійських катерів у загальній системі бойового застосування ВМС ЗС України – патрулювання в ближній морській зоні, захист важливих об’єктів морської інфраструктури та прибережної зони України, а також протидія імовірним висадкам десантних засобів противника на узбережжя.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Нагадаємо,добровольці Рівненщини можуть отримати офіційний статус учасника бойових дій





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ