Ми у Facebook
17.12.2019, 13:20

Спідвей у Рівному: Що зробили у ювілейному році

2019 рік став винятковим у новітній історії Рівненського Спідвею. І все завдяки святкуванню ювілейної дати – 60 річчя улюбленого виду спорту тисяч рівнян.
Ще перед початком спортивного сезону 2019-й рік було оголошено роком спідвею на Рівненщині, а міський голова Рівного та Голова Рівненської облдержадміністрації підписали спільне розпорядження про святкування ювілейної дати.

До слова «Клуб Вболівальників Рівненського Спідвею», який являється постійним організатором змагань у Рівному, починаючи з 2014-го року, також святкував свій невеличкий ювілей, 5-річчя від дня створення.

У 2019-му році на Рівненському мототреці було проведено 7 міжнародних змагань. Серед них «Відкритий чемпіонат України», «Міжнародний турнір з нагоди 60-річчя Рівненського спідвею», «Меморіал Ігоря Марка», етап міжнародної ліги спідвею «Speedway Friendship Cup» та «Кубок закриття Сезону», які зібрали представників багатьох країн світу.

Однак справжніми родзинками спортивного сезону стали гонки Європейського рівня. Півфінал чемпіонату Європи серед дорослих за участю гонщиків циклу Гран-Прі зібрав представників 12 країн європейського континенту.



А фінал чемпіонату Європи серед юніорів у Рівному відбувся вперше за останні 33 роки. Тоді у 1986 році золоті нагороди першості виборов легендарний Ігор Марко. Цього разу рів нянин Марко Левішин посів високе 7-е місце.



Між іншим гонщик Рівненського міського спортивно-технічного клубу третій рік поспіль став переможцем Кубку МАСЕС в особистому заліку, а разом з Станіславом Мельничуком завоювали перемогу й серед команд.



«Рівненський міський спортивно-технічний клуб» третій рік поспіль стартував у Міжнародній Лізі «Speedway Friendship Cup», за участю клубів з Чехії, Словаччини, Німеччини та України і вдруге за останні три роки став переможцем цих престижних змагань.

Протягом сезону гонщики «Рівненського міського спортивно-технічного клубу» брали участь у відкритих міжнародних турнірах за кордоном в особистому, парному та командному заліках. За майстерністю наших спортсменів спостерігали вболівальники з Польщі, Угорщини, Чехії, Словаччини, Німеччини, Румунії, Латвії та України.

Марко Левішин та Станіслав Мельничук здобули низку перемог та призових місць на міжнародних товариських змаганнях.



Протягом року міською та обласною владою було подаровано три мотоцикли, які стали справжніми помічниками в досягненні результатів для рівненських спортсменів.

У 2019-му році вперше в історії Незалежної України гонщик з Рівного взяв участь в особистому чемпіонат Європи серед юнаків у класі мотоциклів 125 см.куб. І цим гонщиком став юний Роман Капустін, - вихованець дитячо-юнацької секції спідвею імені Віктора Чайки при Рівненському міському спортивно-технічному клубі. Результат, - 11-е місце серед 25 учасників став вагомим успіхом, а в наступному році юні рівняни вже отримали 2 місця у цій першості.

Також потрібно відмітити, що саме юнаки міського клубу вибороли три перших призових місця в чемпіонаті України, чемпіонатах міста та області, та трьох обласних кубках у класі мотоциклів з об’ємом двигуна 125 см.куб.. Запам’ятайте ці прізвища – Капустін, Копелюк, Філіпович, Тимощук – за ними майбутнє Рівненського спідвею.

Окрім того протягом року була проведена та втілена в життя ціла низка заходів щодо святкування 60-річчя Рівненського спідвею. Це:

- випуск конвертів та марок на честь Легенд Рівненського спідвею;



- запущено тематичний тролейбус, обклеєний на тематику спідвею;
- в Міському будинку культури проведено фотовиставку на честь 60-річчя Рівненського спідвею;
- відкрито фотозону «Я Люблю Спідвей»;



- встановлено пам'ятний знак «Скульптура спідвеїсту»;



- записано музичну композицію «Гімн Рівненського спідвею»;
- випущено серію ювілейних монет та іншої сувенірної продукції;
- відзнято кліп та відеофільм, на заключній стадії випуск ювілейного фотоальбому.



Завдяки цьому Рівне отримало міжнародні ліцензії та запрошення до участі та проведенні ще більш значимих міжнародних змагань.

За матеріалами automoto.rv.ua.





На правах реклами