Ми у Facebook
29.12.2019, 10:02

На Рівненщині хочуть перерахувати платіжки за тепло

Нещодавно відбулася Всеукраїнська селекторна нарада під керівництвом Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука
Рівненську область під час наради представляв голова ОДА Віталій Коваль, перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, заступники голови ОДА Ігор Тимошенко та Людмила Шатковська, керівники структурних підрозділів, органів місцевого самоврядування, теплопостачальних підприємств.

«Газ здешевшав на 30%, тому тарифи мають теж знизитися вже за грудень. Сьогоднішню нараду ми проводимо для того, щоб синхронізувати роботу всіх областей і переконатися, що ми спокійно входимо в наступний рік», – зазначив Олексій Гончарук.

За його словами, в багатьох містах вже знають, які інструменти потрібно застосувати, щоб знизити суми в платіжках. Це стосується опалення на природному газу. Міністерство розвитку громад та територій України консультує всіх з цього питання.

Голова ОДА Віталій Коваль закликав присутніх на засіданні керівників міст та теплопостачальні підприємства опрацювати дане питання, щоб вже в січні 2020 року споживачі послуг отримали платіжки з перерахунками.

Очільник області доручив своїй заступниці Людмилі Шатковській спільно з департаментом житлово-комунального господарства ОДА опрацювати усі проблемні питання з приводу перерахунків, а також довести до відома голів районів та міст, а також керівників підприємств, що надають такі послуги інформацію про необхідність перерахунків. Результати виконання доручень Уряду будуть розглядатися через тиждень.

Нагадаємо, в грудні «Нафтогаз» знизив ціну на газ для потреб населення до 5132 грн за 1 тис. м³ (із ПДВ), водночас в діючих тарифах вартість газу становить 7482 грн.

Уряд ухвалив постанову № 1082, згідно з якою підставою для зміни розміру нарахувань за опалення і гарячу воду є зниження ціни на природний газ, який надавач послуг купує у конкретному місяці, відносно ціни на газ, яку закладено у встановлений Нацкомісією або органом місцевого самоврядування тариф.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Нагадаємо, рівнянам перерахують тарифи на тепло: скільки платитимемо з 1 січня.





На правах реклами