Ми у Facebook
31.12.2019, 15:00

Чи можна замінити новорічну ялинку?

фото з lt.ogo.ua

Колись, наші предки ставили в домі зовсім не ялинку, а Дідуха — солом’яну фігуру, яка символізувала врожай наступного року. Також, вона уособлювала собою предків роду. І, може ялинка в домі для нас більш звична річ, а дідух був усе ж кориснішим для природи.
Не треба було рубати ціле дерево. Щоби й сучасні українці вберегли ялинки — ми підготували цю добірку ідей. А, саме, з чого можна зробити альтернативу, щоби не рубати живе дерево.

Ідея № 1: Солом’яний Дідух




Замість дерева, як ми вже писали вище, можна поставити солом’яний сніп. Так, як це робили наші предки. Візьміть сніп із соломи чи просто будь-якої сушеної трави. Зв’яжіть грубими нитками або стрічками. Далі можна прикрасити цей сніп червоними яскравими стрічками, дерев’яними чи паперовими іграшками, цукерками чи печивом. Проте, будьте обачні: прикрашати таку «ялинку» гірляндами та іншими ліхтариками не можна. Засушені рослини можуть легко загорітися, навіть від нагрітої прикраси. Тож ставте освітлення окремо від цієї традиційної прикраси.

Ідея № 2: Ялинка з книжок


фото з lt.ogo.ua
фото з lt.ogo.ua


Є вдома бібліотека? На період свят її можна перетворити на ялинку! Складіть книжки у вузьку піраміду, яка за формою нагадує новорічне дерево. Зверху можна покласти новорічні фігурки, іграшки, цукерки та мандарини. Прикрасити декоративним сніжком чи гірляндами. На таку ялинку ви можете натрапити в сучасних книгарнях.

Ідея № 3: Ялинка з драбини


фото з lt.ogo.ua
фото з lt.ogo.ua


Є драбина, яка розкладається? ЇЇ можна поставити вдома, як фундамент для незвичайної «ялинки». Прикрашати можна всім, чим заманеться: іграшками паперовими, скляними чи з дерева. Цукерками чи листівками, подарунками чи декоративним сніжком, гірляндами чи іншими ліхтариками. Така прикраса легко прибирається чи переставляється після закінчення свят.

Ідея № 4: Гірлянда на стіні

фото з lt.ogo.ua
фото з lt.ogo.ua


Для цього варіанту треба мінімум речей: довга гірлянда, булавки, щоби її закріпити й пуста стіна у вітальні. Закріпляєте на найвищій точці край гірлянди і ведете її донизу. Лінії мають поступово ставати ширшими, щоби силует гірлянди нагадував ялинку. Робиться така прикраса швидко й жодне дерево заради неї не страждає. Мінімум зусиль та максимум користі для природи.

Ідея № 5: Тканина на стіні

фото з lt.ogo.ua
фото з lt.ogo.ua


Можна взяти однотонну тканину зеленого кольору. Також, підійде темно-червоний, білий чи жовтий. Рослинні чи святкові візерунки теж підходять. Булавками треба закріпити тканину на стіні, так само, як у попередньому варіанті гірлянду. Так, щоби тканина за формою нагадувала силует ялинки. На полотно можна вішати різноманітні прикраси: сніжок, скляні кулі, паперові іграшки чи медові пряники.

Ідея № 6: Фотографії на стіні



фото з lt.ogo.ua
фото з lt.ogo.ua


Тут усе просто: треба надрукувати багато фотографій. Так, щоби ними можна було зайняти третину стіни. Також, треба багато булавок, щоби всі ці фотокартки закріпити на стіні у формі ялинки. Ще варіант: попередньо прикрасити фотографії різними наклейками, начепити дощик, наклеїти блискітки чи написати привітання до свят. А, уже потім, повісити світлини. Які фотографії вибрати? Можна всі, які були відзняті за попередній рік. А можна зробити «карту бажань». Тобто, знайти зображення всіх мрій, які мають здійснитися в новому році.

Ідея № 7: З подарункових коробок


фото з lt.ogo.ua
фото з lt.ogo.ua


Запакуйте всі подарунки у великі коробки. Коробки обгорніть у святковий папір із візерунками та складіть у гірку, яка нагадує силует ялинки. Зверху ще можна покласти цукерки, сніжок, ліхтарики, мандаринки тощо. Таку «ялинку» всі із задоволенням поспішать розібрати.

Ідея № 8: Для винних гурманів


фото з lt.ogo.ua
фото з lt.ogo.ua



Любителі вина можуть зробити собі тематичну прикрасу, яку часто можна зустріти в ресторанах чи барах: ялинку з винних пляшок. Вони зелені, а від гірлянд будуть яскраво відсвічувати та кольором нагадувати справжню ялинку. Як прикраси, можна використати не тільки гірлянди, а й корки, сніжок та різні паперові прикраси.

Ідея № 9: Великий вазон


фото з lt.ogo.ua
фото з lt.ogo.ua


Якщо немає великої рослини в горщику — її можна купити на заощадження від збереженої ялинки. Наприклад, це може бути великий фікус чи велика пальма. Спочатку, прикрасити рослину сніжком та скляними іграшками. А, після свят, вона не піде на смітник, а продовжить прикрашати вашу оселю.

Ідея № 10: Засушені цитрусові


фото з lt.ogo.ua
фото з lt.ogo.ua



За технікою ця ідея схожа на варіанти ялинки з фотографій чи гірлянд. Тільки цього разу беремо кільця засушених цитрусових: грейпфрутів, апельсинів, лимонів. Знадобляться ще шишки соснові, палички кориці, цілі волоські горіхи. Щоби закріпити їх, треба ножиці, міцна мотузка, булавки та стійкий клей. На довгу нитку почергово наклеюйте кільця цитрусових, корицю та інші прикраси. Потім закріпіть на стіні цю прикрасу у формі ялинки. А на підлогу, під нею, покладіть увімкнену гірлянду.

Про це повідомляє Light

“Похвалися своєю ялинкою”: новорічна акція на Рівненщині. "Похвалися своєю ялинкою": перше фото лісової красуні!





На правах реклами