Ми у Facebook
04.01.2020, 12:40

У січні всі споживачі газу отримають два окремі рахунки

Із 1 січня 2020 року українці платитимуть за “блакитне паливо” по-новому. Рішенням НКРЕКП з рахунків за газ вилучена плата за доставку газу. Тому побутові споживачі щомісяця будуть отримувати одразу дві платіжки.
Одна платіжка - за газ, друга – за його доставку.

З оплатою за газ “по лічильнику” зрозуміло. А скільки треба платити за доставку газу?

Щомісячний платіж за доставку газу буде однаковим та незмінним впродовж року. Споживачі можуть платити за доставку одним платежем - наперед за пів року або навіть на рік. Таким чином вони зменшать свої витрати на комісії при проведенні платежів. Про це повідомляє 104.UA.

Таким чином, побутовим споживачам встановлюють абонплату за інфраструктуру, через яку населенню подають газ.

Постачальники відзначають, що якщо споживач хоче, щоб газ у конфорку йому надходив без будь-яких обмежень, потрібно утримувати трубопровід, а також обслуговувати цілу мережу.

Що стосується розміру абонентської плати, то його визначатимуть індивідуально. З цією метою середньомісячне споживання газу в кубометрах будуть множити на базовий коефіцієнт. Для сімей з плитою та колонкою, які використовують 170 кубометрів газу в рік (або 14-15 кубометрів на місяць), платіж за доставку щомісяця не буде перевищувати 16 гривень.

“В якості основи буде використовуватися обсяг споживання газу протягом “газового року”. Мається на увазі проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. Сума кубів газу, який споживається за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 рівних платежів, які виплачуються щомісячно протягом року”, - прокоментували у прес-службі Регіональної газової компанії (РГК), інформує businessua.com.

Для Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "РІВНЕГАЗ" Постановою НКРЕКП від 24.12.2019 № 3038 установлено новий рівень тарифу на послуги розподілу природного газу:

1) на період з 01 січня 2020 року до 30 червня 2020 року включно:
– тариф на послуги розподілу природного газу – у розмірі 1,00 грн за 1 м3 на місяць (без урахування ПДВ);

2) з 01 липня 2020 року:
– тариф на послуги розподілу природного газу – у розмірі 1,15 грн за 1 м3 на місяць (без урахування ПДВ).

Де знаходяться центри обслуговування населення РГК - Рівнегаз

Сайт - rv.104.ua

м. Рівне, вул. Грушевського, 8

м. Здолбунів, вул. Б. Хмельницького, 27

м. Сарни, вул. Білгородська, 5

м. Дубно, вул. Д. Галицького, 26

м. Березне, вул. Андріївська, 27

Години прийому ПН-ПТ: 8.00 – 17.00

Контакт-центр АТ "Рівнегаз"

(0362) 461 104, (067) 01 01 104
Контакт-центр працює щоденно, без вихідних та святкових днів. Консультації операторами Контакт-центру здійснюються щоденно з 8 до 20 години. В автоматичному режимі контакт-центр АТ "Рівнегаз" працює цілодобово.

Фото ілюстративне


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами