Ми у Facebook
11.01.2020, 09:50

Зеленський наполягає на офіційних вибаченнях Ірану

Таку заяву президент України зробив вранці 11 січня після того, як військові визнали, що помилково збили пасажирський літак рейсу PS752 авіакомпанії МАУ.
У заяві, опублікованій 11 січня 2020 року о 08:58 на сайті офіційного інтернет-представництва очільника держави, йдеться:

"Наполягаємо на офіційних вибаченнях Ірану за збиття літака МАУ, проведенні розслідування та поверненні тіл загиблих

Україна наполягає на офіційних вибаченнях з боку Ірану за збиття літака рейсу PS752 компанії МАУ, проведенні відкритого розслідування та очікує на повернення тіл загиблих і виплату компенсацій, заявив Президент Володимир Зеленський.

"Ще до закінчення роботи міжнародної комісії Іран визнав свою провину в збитті українського літака. Але наполягаємо на цілковитому визнанні вини. Ми очікуємо від Ірану запевнень у готовності до повного й відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах", – заявив Володимир Зеленський.

Президент України висловив сподівання на продовження розслідування авіакатастрофи без штучних затримок і перепон.

"Наші 45 фахівців мають отримати повний доступ і взаємодію для встановлення справедливості", – підкреслив Глава держави.






На правах реклами