Ми у Facebook
19.01.2020, 10:15

Потрібно видалити зуб: що робити і до кого звертатися?

Сліпуча і відкрита посмішка - не тільки ознака доброзичливості, а й риса успішності. Не дарма мільйонери і зірки особливу увагу приділяють красі своїх зубів. Аби сліпуче посміхатися, потрібно за своїми зубами стежити.
Іноді, заради здорової посмішки, доводиться йти на крайні заходи і видалити "безнадійний" зуб. Що ж робити в таких випадках?

Перше, не варто панікувати! Сучасний рівень хірургії дозволяє говорити про видалення зуба не як про хірургічну процедуру а як про майже звичайну стоматологічну дію - високий рівень анастезії практично позбавляє від неприємних відчуттів. Так що боятися видалення зуба - остання справа, адже живемо в 21 столітті, де вдосталь нової техніки і медикаментів!

Друге, дотримуйтесь рекомендацій лікаря! При чому, довіряйте досвідченим хірургам, в складних випадках - експертам в щелепно-лицевій хірургії. Медицина не стоїть на місці і без особливих ускладнень можна видалити і дуже "непрості" зубки: нетипово розташовані або "зуби мудрості". Пам’ятайте, щелепно-лицева хірургія має великий має великий базис знань для розв’язання будь-яких проблем!

Потрібно пам'ятати, якщо лікарі мають високу кваліфікацію в стоматологічній або щелепно-лицевій хірургії, ви в надійних руках. До того ж, звичайне явище сьогодні, коли консультують не просто досвідчені фахівці, а й навіть медики з науковим званням. У тому числі й у такій складній галузі як щелепно-лицева хірургія!

Третє, звертайтеся до перевірених клінік та медичних центрів! Погодьтеся, що на більшу довіру заслуговують центри, практикуючі чесність, професіоналізм, сучасне обладнання, а також колегіальний принцип прийняття рішень. Ну, і без сумніву, вкрай важливо, якщо медики дотримуються всіх вимог стерильності й гігієни.

Четверте, видалення зуба займає всього кілька хвилин, але ясна вимагають догляду:

1. Не треба гріти або прикладати теплі компреси.
2. Традиційно не варто їсти 2-3 години після процедури.
3. Не можна розколупувати ясна зубочисткою або язиком. Навіть, якщо сильно хочеться!
4. Курити чи пити алкоголь.
5. Перебувати на морозі або холодному вітрі.

Загалом, якщо вам сказали, що слід видалити зуб, не поспішайте хнюпитися. Це звичайна справа в стоматології. Тим більше, що "втраченого товариша" можуть замінити нові, штучні зубки-імпланти, які також можна встановити в центрі щелепно-лицевої хірургії!

Головне, довіряйте досвідченим фахівцям і бережіть своє здоров'я!





На правах реклами