Ми у Facebook
22.01.2020, 16:01

Артист, якого хотіли стратити, повернувся в Україну

фото moderato.in.ua

Українець потрапив у халепу в Малайзії, його мали стратити. Та на щастя, історія вирішилася позитивно для українського митця.
Роман Золотарьов - екс-учасник шоу «Х-фактор» та «Битва хорів». До ув’язнення він займався артистичною діяльністю в Україні, але вирішив поїхати до Бразилії на заробітки.

Вже у квітні 2017 року повинен був повернутися до України через раптове скасування домовленостей з роботодавцем. Вирушаючи додому, на прохання незнайомих осіб, Роман погодився доправити до Лаосу валізу з речами, попередньо переконавшись, що там дійсно були лише речі.

Проте під час пересадки у міжнародному аеропорту міста Куала-Лумпур був затриманий митними органами Малайзії. 29 березня 2019 р. Вищий суд м.Шах-Алам, засудив громадянина України до смертної кари (через повішання).

На допомогу українцю прийшли працівники Офісу уповноваженого з прав людини:



"Відразу після винесення вироку до мене звернувся батько Романа за допомогою – розпочалася боротьба за долю нашого громадянина. Були проведені телефонні розмови з консулом Посольства України у Малайзії, підготовлені листи та звернення у відповідні правозахисні інституції Малайзії. Я також особисто зверталась до Голови комісії Малайзії з прав людини Тану Шрі Разалі Біну Ісмалілу з проханням сприяти звільненню українця.

Саме завдяки спільним зусиллям Офісу Омбудсмана та українських дипломатів смертний вирок Роману Золотарьову було скасовано.

Він вже повернувся на Батьківщину та зустрівся зі своїм батьком та представниками Офісу Омбудсмана", - написала Людмила Денісова на своїй сторінці у мережі Фейсбук.





На правах реклами