Ми у Facebook
31.01.2020, 15:20

В Україні для ветеранів будуть безкоштовні медогляди

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда прогнозує введення обов'язкового щорічного безкоштовного медичного огляду ветеранів із 1 квітня цього року.
«Я гадаю, що такі обов'язкові медичні огляди буде впроваджено зі стартом другого етапу медичної реформи, з 1 квітня 2020 року, коли ми перейдемо на оплату медичних послуг через Національну службу здоров'я України», - зауважила Оксана Коляда.

Про такі нововведення під час селекторної наради з регіонами розповів і заступник Міністра Антон Колумбет. Він зазначив, що на місцях потрібно провести зустрічі з головними лікарями медзакладів, які надають послуги учасникам АТО, аби вони чим швидше заключили контракти з НСЗУ.

«Таким чином, міністерство хоче не лише надавати якісну послугу, а й контролювати кожну копійку, яка виділяється на лікування учасників», - додав Антон Колумбет.

Ветерани, які не пройдуть запланований безкоштовний медичний огляд, втратять право отримати оплачену медичну послугу.

«Це будуть не всі медзаклади, а лише ті, які відповідатимуть вимогам НСЗУ і захочуть надавати послуги ветеранам. Ми допоможемо медзакладу відповідати усім вимогам у частині обладнання або функціональної здатності, з огляду на те, що у нас є певні міжнародні партнери, які погодилися підтримати медичні заклади, які в подальшому обслуговуватимуть ветеранів», - заявила Оксана Коляда.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Нагадаємо, районні лікарні на Рівненщині очікують зміни. На Рівненщині вшанували пам’ять полеглого Героя.





На правах реклами