Ми у Facebook
25.01.2020, 09:17

Сьогодні народився Володимир Висоцький

фото з Sensum.Club

25 січня, виповнилося б 82 рік відомому радянському барду, поету, актору, сценаристу та прозаїку.
Хоча Висоцький і народився у Москві, де й прожив фактично усе своє життя, його ім'я відоме на увесь світ. Легендарна французька акторка Марина Владі, яка була дружиною Висоцького, згадує у своїй книзі про те, що після його смерті, їй зателефонував японець, який добре знав пісні Висоцького.

Переказувати (втисячне) життєвий та творчий шлях барда, особливого сенсу немає, але потрібно згадати те, що Висоцький, попри тоталітарний тиск з боку влади, зміг реалізуватися як творча особистість, зміг реалізувати свої чисельні таланти.

фото з orpheusmusic.ru
фото з orpheusmusic.ru


Уся його творчість стала символом спротиву радянській системі, символом дисиденства, хоча, навряд чи Висоцький цього дуже прагнув.

Крім того, Висоцький залишається актуальним і досі - хоча й минуло з дня його смерті майже сорок років. Ім'я Висоцького викликає захват, любов, критику, обурення і ненависть.

uk.wikipedia.org
uk.wikipedia.org


В Українській Вікіпедії зазначається, що прізвище Висоцького пов'язане з селом Висоцьк на Рівненщині. Знайти підтвердження цьому навряд чи вийде і це, скоріше за все - міф.

фото з ua-reporter.com
фото з ua-reporter.com


Але міф, погодьтеся, дуже показовий.





На правах реклами