Ми у Facebook
31.01.2020, 15:50

На сесії Рівненської міської ради знову говорили про завод «Кроноспан»

Не обійшлося сьогодні засідання сесії Рівнеради без обговорення будівництва заводу Кроноспан.
Слово взяв директор ТОВ «Технопривід Інвест Груп» та керівник майбутнього заводу на Рівненщині Павло Пильтяй, який розповів про високі технологічні стандарти нового виробництва, сучасні фільтри та запросив депутатів на аналогічний завод.

Нагадаємо, минулого засідання депутати створили комісію, під час якої мали б вивчити усі ризики побудови заводу. Втім, самих представників інвестора запросити забули. Одначе, вони на комісію з’явились. Відтоді, представники майбутнього заводу вирішили, що готові відкрито обговорити будь які гострі запитання з усіма депутатами.



Завод «Кроноспан», що побудують у Городку, стане найсучаснішим виробництвом на Рівненщині. Займатись він буде деревообробною діяльністю. У світі Кроноспан відома виробництвом якісних деревинних плит та суміжної продукції. Це 40 заводів по усьому світу в 30 країнах світу. В Україні є такий завод у Нововолинську.

Компанія придбала виробничі комплекси та ділянку Рівненського ливарного заводу та РЗТА. Їх будуть реконструювати у сучасне виробництво. Втім, на демонтаж конструкцій старого заводу було вже витрачено 10 мільйонів євро.

Вартість інвестицій сягне понад 200 мільйонів євро. А перша виготовлена продукція вийде з лінії вже цьогоріч. Зарплата працівникам заводу становитиме 15 – 18 тисяч гривен на місяць. А створено буде понад 400 робочих місць. Варто, зазначити в місцевий бюджет Городоцької ср буде надходити сума податків близько 25 мільйонів. Це дозволить серйозно покращити інфраструктуру громади. Ще понад 200 мільйонів буде надходити на державного бюджету.

Завод Кроноспан планує стати першим заводом в Україні, що встановить надсучасні фільтраційні системи. Як зазначає Павло Пильтяй – вони крокують на три кроки вперед, аби навіть через багато років бути найекологічнішими.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ