Ми у Facebook
01.02.2020, 12:01

Польща і Україна хочуть співпрацювати в оборонній сфері

У Києві відбулася зустріч Міністра оборони України Андрія Загороднюка з Головою Бюро національної безпеки Республіки Польща Павелом Солохом.
Сторони обговорили загальну безпекову ситуацію в регіоні, а також спільні виклики та загрози, що постають перед країнами. Андрій Загороднюк зазначив, що співробітництво в сфері безпеки та оборони між військовими відомствами України і Польщі є стратегічно важливим.

Особливу увагу Міністр оборони України зосередив на Азово-Чорноморському регіоні, наголосивши на триваючій мілітаризації Росією Автономної Республіки Крим.

Окремою темою для обговорення також стало питання спільного, Литовсько-Польсько-Українського підрозділу “LITPOLUKRBRIG”. Наголосили на необхідності проведення додаткових консультацій на рівні оборонних відомств з порушеного питання.

Також в ході зустрічі сторони акцентували на необхідності посилення існуючих та започаткування нових напрямків оборонного співробітництва, а також продовження спільних проектів, зокрема у сфері протидії гібридним загрозам.

Голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох запевнив українську сторону у беззаперечній підтримці оборонного відомства України у започаткованих реформах та продовженні практики дружніх, взаємовигідних відносин.

В рамках візиту члени польської делегації також відвідали Залу пам’яті на території Міністерства оборони України та поклали квіти до Стели Пам’яті, вшанувавши полеглих українських героїв.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Ми маємо повне порозуміння та довіру", - Зеленський про Польщу. В Євросоюзі підписали умову про вихід Великої Британії з ЄС.





На правах реклами