Ми у Facebook
12.02.2020, 18:48

Дитячі ліжка та їх різновиди

Саме сон є однією з найбільш важливих складових хорошого дитячого самопочуття, адже під час сну вона відпочиває, набирається сил та знову приводить в тонус свій організм. Відсутність якісного сну може негативного сказати на дитині, як на її внутрішньому, так і фізичному стані. Тому до вибору ліжка потрібно підходити ретельно.
В сучасному світі дитячі ліжка мають велику різноманітність. В основному, вони діляться за віковою категорією дітей. Розглянемо їх детальніше.

Для новонароджених


Таке ліжко підходить дитині від 0 до 3 років. Саме у цей період дитина проводить у ліжку багато часу, тому необхідно, щоб воно було якісним та надійним, адже погано підібране ліжечко може негативно вплинути на розвиток хребта дитини.

Так, ліжка для новонароджених діляться на:

• Колискову.
Таке ліжко має розгойдувальний механізм, який можу бути механічним або ж автоматичним. Деякі моделі мають дно, що піднімається, та бортики, які опускаються.
• Гібридне ліжко.
Це ліжко, але об'єднує в собі спальне місце з іншими функція. Воно може мати полички, шухлядки, комод, пеленальний столик або ж спеціальне місце для годування.
• Манеж.
Такий варіант є ідеальним для невеликих квартир, тому що легко складається, також ця функція говорить про те, що манеж можна брати з собою у подорожі, адже багато місця він не займе. Це ліжко є не лише спальним місцем, але й простором для ігор.

Для дошкільнят


Дитина росте, тому далі, у віці від 3 років, їй потрібне інше ліжко, яке також може мати свої конструкційні особливості:

• Класична.
Звичайне ліжко, але має захисні бортини з боків, щоб дитина під час сну не випала.
• Трансформер.
Ліжко для дошкільнят також може об'єднувати в собі не тільки спальне місце, але й шафи, комоди, столи, полки, ящики. Ліжко для дітей цього віку вже бути трішки більшим.
• Тематичні.
Тематичні ліжка є просто мрією кожної дитини, адже вони виготовляються у формі машинок, кораблів, персонажів мультфільмів та навіть цілих міст. Вони також повинні мати захисті елементи для дитини.

Для школярів


Для дітей шкільного віку вже потрібно підбирати меблі з розрахунком на робоче місце. Вони можуть бути:

• Класичними.
Звичайне односпальне місце, захисні елементи вже не обов'язкові, але якщо вони наявні, то можуть демонтуватися.
• Горищем з робочою зоною.
Тобто саме ліжко знаходиться на другому ярусі, а під низом розміщується справжнє робоче місце зі столом, шафам та іншими необхідними елементами.
• Двох'ярусними.
Коли одна конструкція об'єднує в собі два ліжка: на першому та на другому ярусах. Часто можна зустріти такі ліжка з шафами або шведськими стінками.





На правах реклами