Ми у Facebook
16.02.2020, 14:40

Магнітні бурі та некомфортні дні у лютому 2020

В які дні наприкінці зими - початку весни метеочутливим людям варто приділити більше уваги самопочуттю та настрою?
За попередніми прогнозами фахівців, лютий 2020 року - дуже спокійний з точки зору сонячної активності та магнітних бур.

Адже Сонце зараз на мімімумі своєї активності. На небесному світилі майже немає чорних плям, спалахів та викидів плазми. Лише дуже слабкі коливання геомагнітного поля Землі прогнозують на початку місяця. Вони спричинені сонячним вітром, який потрапляє на нашу планету кожні 27 земних діб.

В окремі години вночі та вранці 3, 4, 5, 8, 9, 11, 17, 18, 19, 20, 25, 26 лютого можливі дуже слабкі хвилювання геомагнітного поля Землі та невеликі збурення.

Це може впливати на супутниковий з’язок, системи навігації, а також на настрій і самопочуття метеозалежних, ослаблених та хронічно хворих людей. Особливо якщо в ці дні ще й некомфортна погода - перепади атмосферного тиску, міняється погода, різке похолодання чи потепління.

До речі, Український науково-дослідний гідрометеорологічний інститут у рубриці Погода і здоров’я на сайті Укргідрометцентру подає
Графік ефективної температури за так званим показником Миссенарда на найближчі 5 днів.
Так от, 5, 6, 7, 8, 17 лютого у графіку – дискомфортний день, оранжевий рівень, очікується дуже різке зниження температури.

Довідка. У Дискомфортний день людина відчуває значне навантаження на терморегуляційну систему, виникає ризик перегріву або переохолодження організму. Можуть відбуватись різкі зміни емоційної активності, апатія, напади головного болю, зниження працездатності, а також неуважність, відмічається швидка стомлюваність, сонливість. Це несприятливо позначається на стані нервової, серцево-судинної та дихальної системах організму.

Як поводити себе у дні магнітних бур

Поради рівнянкам: як пережити магнітні бурі?

Чому кішка лягає на хворе місце?








На правах реклами