Ми у Facebook
17.02.2020, 10:00

На металобрухт? Як позбутися автомобіля, який віджив своє

Господарям стареньких авто, варто пам’ятати, що навіть в непридатному для експлуатації стані автомобілі залишаються зареєстрованими за власником, а тому такий автотранспорт необхідно зняти з Державної реєстрації.
Вибракування автомобіля можна зробити у будь-якому сервісному центрі МВС. Послуга безкоштовна.

«Аби отримати дану послугу потрібно заповнити у сервісному центрі МВС заяву встановленого зразка. Із собою потрібно мати документ, що посвідчує особу, документ, що посвідчує особу уповноваженого представника, наприклад, для фізичних осіб - нотаріально посвідчена довіреність, реєстраційний номер облікової картки платника податків, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, за наявності і номерні знаки, також за наявності», - розповів заступник начальника регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області Віктор Залюбовський.

«Для фізичної особи у разі відсутності номерних знаків чи свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу потрібне пояснення, а для юридичної особи - акт службового розслідування, довіреність, копія рішення власника, наказ на призначення відповідальної особи, акт на вибракування», - продовжив Віктор Залюбовський.

При викраденні номерних знаків або свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу потрібна постанова органу внутрішніх справ про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом викрадення номерних знаків, свідоцтва про реєстрацію автомобіля, або постанова про порушення кримінальної справи.

«Проте є випадки, коли у сервісних центрах МВС можуть відмовити в наданні послуги з вибракування транспортного засобу, - повідомив заступник начальника регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області. - Зазвичай, це подання до суб’єкта надання адміністративної послуги неповного пакета документів; невідповідність ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу із зазначеними в поданих документах; в результаті перевірки за Єдиним державним реєстром транспортних засобів та автоматизованою базою даних про розшукувані транспортні засоби встановлено, що транспортний засіб перебуває в розшуку або під арештом.»

Варто пам’ятати, що після вибракування транспортного засобу відновлення реєстрації буде не можливе.

Зазначимо, що за чотири роки сервісними центрами МВС Рівненщини вибракувано 2422 транспортних засобів.





На правах реклами