Ми у Facebook
26.02.2020, 14:40

На Рівненщині створили дві патронатні сім'ї

В області активізують роботу зі створення патронатних родин.
20 лютого підписали договір про надання послуги патронату над дитиною між органом опіки та піклування Гощанської РДА в особі голови РДА Василя Романюка та патронатним вихователем Вікторією Сєрковою. Таким чином на Рівненщині створили першу патронатну родину.

«Іноді наше життя змінюється за годину спілкування зі світлими людьми. Я бажаю, щоб у вас була саме така історія. Щоб діти, які тимчасово перебуватимуть у вашій родині завжди згадували цей період з теплом у серці, - побажав патронатній сім’ї голова РДА Василь Романюк . - Це дуже відповідальний крок. Першим завжди дуже складно, але дивлячись на ваш позитивний заряд енергії, я маю надію, що ви справитесь з усіма викликами, та станете взірцем для патронатних сімей, які створюватимуться в нашій області у подальшому».

А вже 21 лютого у Радивилові багатодітне подружжя Надії та Анатолія Романюків підписали договір про надання послуг патронату над дитиною між органом опіки та піклування Радивилівської міської ради в особі міського голови Миколи Карапетяна та патронатним вихователем Надією Іллічною.

Уже на найближчому засіданні виконавчого комітету буде поданий проект рішення, відповідно до якого є потреба влаштувати на тимчасове проживання у патронатну сім’ю двох братів шкільного віку.

Доки біологічні батьки хлопчиків працюватимуть над покращенням умов проживання, адже дім знаходиться в аварійному стані, дітей доглядатимуть патронатні вихователі.

ДОВІДКА:

Патронатні сім’ї – це родини, до яких тимчасово потрапляють діти. Це можуть бути або новонароджені діти, від яких відмовились батьки, або діти-сироти, а також діти, батьки яких переживають складні життєві труднощі.

Термін перебування дитини у патронатній сім’ї не може перевищувати 3 місяці. На сьогодні держава фінансує такі сім’ї щомісячно у розмірі 10 тисяч гривень.





На правах реклами