Ми у Facebook
08.03.2020, 16:42

Наскільки готові у Рівному лікувати китайський коронавірус?

В Україні офіційно підтвердили перший випадок зараження коронавірусом. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.
Перший випадок коронавіруса виявили в Чернівцях.

А наскільки у Рівному готові боротися із можливими випадками захворювання на китайський коронавірус?

Все, що відомо про коронавірус в Україні

"Ми завжди готові. У нас були проведені навчання, також закуплений одноразовий інвентар, створена палата інтенсивної терапії, готові спеціальні бокси. Крім того, нещодавно з позаплановою перевіркою місто відвідав Заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, який перевірив обладнання, поспілкувався з персоналом і зазначив, що за Рівне він спокійний", - зазначає начальник Рівненського міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів.

Високопосадовець високо оцінив готовність надавати допомогу у складних випадках:

"У лікарнях Житомира, Рівного та Сарн є інфекційні бокси, що виділені спеціально на випадок реєстрації або підозри COVID-19. Наразі вони пустують та готові в будь-яку хвилину приймати пацієнтів. Наприклад, у Рівному в них вже побувало 4 особи з підозрою, що не підтвердились. Алгоритм дій відпрацьований, медики погоджуються – все сплановано правильно. Що будуть робити у разі необхідності проводити реанімаційні заходи - медики знають", - прокоментував Заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

На Рівненщині є кілька об’єктів, де готові приймати можливих хворих з 2019 – nCoV.

"Є ще три об’єкти, що можна залучати до надання меддопомоги особам з підозрою на 2019 – nCoV, розповіла в інтерв’ю журналістам головний спеціаліст ОУОЗ Людмила Яценя. Це три санаторії у Новоставі Рівненського, Козині Радивилівського та Степані Сарненського районів. Як ми вже розповідали, дві лікарні в області –Рівненська центральна міська та Сарненська центральна районна – готуються до роботи у складних умовах на випадок боротьби з коронавірусом.Окрім того, з резервного фонду МОЗ виділив необхідні засоби захисту"





На правах реклами