Ми у Facebook
15.03.2020, 15:25

Відзавтра усі речові ринки Рівненщини - закриті

Речові ринки Рівненщини з понеділка, 16 березня, тимчасово призупиняють свою роботу.
Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Торгівля промисловими товарами припиняється не лише у Рівному, а й в усій області. Це стосується й пересувних речових ринків, що заїжджають у села.

Такі обмежувальні заходи спричинені впровадженням всеукраїнського карантину з метою запобігання поширенню коронавірусу, у тому числі й в області. Адже саме на ринках відбувається масове скупчення громадян, тому є підвищений ризик поширення інфекції COVID-19.

«Ми не можемо ставитись до загрози коронавірусу легковажно, ми бачимо, що робиться в Європі. Про закриття продуктових ринків чи супермаркетів мова поки не йде, це можливо хіба у випадку вкрай напруженої ситуації, яку в Україні, й на Рівненщині зокрема, всіма силами намагаються не допустити», - зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. І додав, що про додаткові рішення Рівненська облдержадміністрація буде повідомляти оперативно.

Також забороняється стихійна торгівля. У Рівному під час карантину припиняється діяльність ярмарку на вулицях Шевченка та Пересопницькій – торговцям запропоновано перейти на вільні місця всередину ринку.

Як повідомляють у Держпроспоживслужбі, у закладах торгівлі та ринках буде проводитися дезінфекція. Також у цих місцях розвісять інформаційні плакати з рекомендаціями про коронавірус.

За матеріалами прес-служби Рівненської ОДА.





На правах реклами