Ми у Facebook
26.03.2020, 15:20

У Рівному можуть дозволити працювати приватним медзакладам

На сесії міської ради депутати розглянули два звернення до комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про дозволи на роботу будівельних магазинів та приватних медичних закладів.
Четверте пленарне засідання 40 сесії Рівненської міської ради VII скликання відбулось 26 березня.
Депутати голосували за два звернення до комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: одне стосувалось пропозиції дозволити відкритись кільком будівельним маркетам, інше – приватним медичним закладам. Про це повідомляє Суспільне Рівне.

Щодо будівельних магазинів, то це була пропозиція депутата Олександра Курсика:

"Моя пропозиція – зробити так, щоб розвантажити "Епіцентр", щоб рівняни не їхали тільки туди, там же черги колосальні. Є ще три великих будівельних магазини (обранець назвав "Хатку", "КБМ" і "Маяк"), які можна відкрити і таким чином розвантажити, щоб усі не збирались в одному місці – біля "Епіцентра".

Це питання викликало дискусію у залі, мовляв, після цього відкритись захочуть і інші магазини. Депутат і заступник міського голови Сергій Васильчук емоційно звернувся так: "Що ви робите? У всьому світі роблять все, щоб люди не ходили! Чим ми торгуємо?!"

У підсумку, за цю пропозицію проголосувало 18 депутатів, тобто рішення не прийнято.

А от пропозицію депутата Ігоря Ковальця щодо можливості дозволу на роботу приватним медзакладам, аби люди могли навіть полікувати зуби, обранці підтримали – за 22 голоси. Таким чином це має розглянути комісія з питань ТЕБ та НС, яка засідатиме у понеділок.

Нагадаємо, крім продуктових магазинів, аптек та АЗС, з 26 березня у Рівному дозволено працювати СТО та автомийкам, ветеринарним аптекам та клінікам, спеціалізованим магазинам із продажу насіння, саджанців, добрив, кормів для тварин, інших сільгосптоварів, а також і оптовим продуктовим базам.

Режим надзвичайної ситуації в Україні: що зміниться на Рівненщині





На правах реклами