Ми у Facebook
02.04.2020, 13:20

Куди зараз звертатися рівнянам, якщо у них немає сімейного лікаря?

фото з konkurent.ua.

Не всі рівняни підписали папери із сімейним лікарем, а нині він – на вагу золота, адже у разі, якщо ви відчули симптоми можливого захворювання на коронавірус, телефонувати варто перш за все сімейному лікарю.
Не всі рівняни підписали папери із сімейним лікарем, а нині він – на вагу золота, адже у разі, якщо ви відчули симптоми можливого захворювання на коронавірус, телефонувати варто саме сімейному лікарю.



А що робити рівнянам, які до цього часу не залагодили усі формальні вимоги і не мають власного сімейного лікаря? Про це дізнався кореспондент ОГО:

Рівне на карантині: Як додзвонитися в лікарні (+ТЕЛЕФОНИ)

«Потрібно звернутися у будь-який центр первинної медико-соціальної допомоги, який зручний. Там підкажуть з яким сімейним лікарем можна заключити декларацію. Краще це робити дистанційно, в телефонному режимі - зателефонувати у приймальню медичного закладу, який їх влаштовує і там нададуть усі необхідні вказівки. Усе це можна зробити дистанційно. Той, хто відчуває симптоми захворювання, повинен неодмінно звернутися до лікаря. Слід зателефонувати у ЦПМСД , а якщо взагалі немає такої можливості, то відвідати медичний заклад, але із застосуванням засобів індивідуального захисту, обов'язково одягнути маску, намагатися не користуватися громадським транспортом, дотримуватися дистанції з іншими людьми й таке інше», - зазначає начальник Рівненського міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів.

Як на Рівненщині подзвонити на гарячу лінію щодо коронавірусу

Нагадаємо, ще перед початком карантинних закладів, у Рівному були проведені навчання, також закуплений одноразовий інвентар, створена палата інтенсивної терапії, готові спеціальні бокси.





На правах реклами