Ми у Facebook
09.04.2020, 15:31

В Рівненській ОДА запевняють: обласна лікарня має засоби захисту

фото з rv.gov.ua/news

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін разом із в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Олегом Вівсянником проінспектували Рівненську обласну лікарню, щоб перевірити наявність засобів захисту для медичного персоналу.
«До облдержадміністрації з різних джерел надходить інформація про проблеми із забезпеченням захисту для працівників Рівненської обласної лікарні. За дорученням голови ОДА Віталія Коваля ми провели інспекцію. Оглянувши різні відділення закладу, поспілкувавшись із персоналом, ми зрозуміли, що такої проблеми не існує. Наразі актуальним є проблема з доїздом медичних працівників на роботу, яку ми вирішуємо» - розповідає Сергій Подолін.

фото з rv.gov.ua/news
фото з rv.gov.ua/news



Персонал повністю забезпечений засобами індивідуального захисту, які видаються у кожному відділені. По закінченню зміни використаний працівниками одноразовий одяг замочується у спеціальному розчині та утилізується. Засобами дизенфекції лікарня теж повністю забезпечена.

фото з rv.gov.ua/news
фото з rv.gov.ua/news


Крім цього, постійно йдуть надходження нових партій засобів захисту та дизенфекції в установу, адже головним питанням є безпека медиків. До того ж вирішується питання про підвищення заробітної плати лікарям у цьому закладі.

«Засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих у лікарні є достатньо . Зокрема, є понад 10 тисяч масок, 3 200 халатів, 15 000 рукавичок, 400 щитків, 220 комбінезонів, 210 окулярів. Ми отримуємо їх не тільки за державні кошти, а також від благодійників. Разом з тим, звертаюся до всіх! Не розповсюджуйте неправдиву інформацію, а підтримуйте медиків. Адже тільки разом ми подолаємо пандемію», - наголосив головний лікар Рівненської обласної лікарні Іван Зима.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Дізнайтеся, чи лікування COVID - 19 у Рівному безкоштовне.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ