Ми у Facebook
13.04.2020, 14:45

СБУ піймала 154 розповсюджувачів фейків під час карантину

У період дії карантинних обмежень через пандемію COVID-19 Служба безпеки України виявила 154 агітатори, які поширювали фейки про коронавірус.
Служба безпеки заблокувала понад 2 тисячі відповідних інтернет-спільнот із загальною аудиторією понад 700 тисяч підписників. Кіберфахівці Служби постійно аналізують інтернет-контент подібної тематики, який здебільшого поширюється з російського інформаційного простору. Він спрямований на створення штучної паніки або містить заклики до порушення умов карантину.

Зокрема, серед виявлених 154 осіб Служба встановила 8 інтернет-агітаторів, які цілеспрямовано діяли за завданням російської сторони. Вони працювали в Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні та Києві. Щодо них, то слідчі СБУ розпочали кримінальні провадження за статтями 109 і 110 Кримінального кодексу України. Тобто за дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Інформація про інших 146 осіб спрямована до Нацполіції. Третина з них вже притягнуті до адміністративної відповідальності за поширення неправдивих чуток, які можуть викликати паніку чи порушення громадського порядку.

За повідомлеенням з офіційного сайту СБУ, ssu.gov.ua.

Нагадаємо, в Україні зафіксували 3102 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. У Туреччині ввели комендантську годину.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ