Ми у Facebook
16.04.2020, 12:20

В якому з медзакладів Рівненщини найбільше хворих працівників

Медики першими "приймають удар" в період епідемії коронавірусу. Ми вирішили дізнатися, в якому з медзакладів найбільше захворіло медичних працівників.
В першій хвилі поширення коронавірусної інфекції першими хворими серед медичного персоналу стали працівники Сарненської ЦРЛ. Зараз же ситуація в закладі є стабільною.

Водночас в Рівненській обласній лікарні, яка не є опорною в області в лікуванні хворих з коронавірусом станом на 15 квітня найбільше хворих медиків.

Чи можуть на Рівненщині продовжити карантин?

Сьогодні там 32 медичних працівника, яким підтверджено діагноз "Коронавірус". Водночас не варто панікувати. Адже ситуація є контрольованою.

Крім того, голова Рівненської ОДА Віталій КОВАЛЬ підписав розпорядження, яким доручив:
🔸забезпечити посилення карантинних заходів у Рівненській обласній клінічній лікарні;
🔸утворити робочу групу із аналiзу захворювaностi та смертностi серед медичних працівників, до складу якої залучити анестезioлога, пульмонолога, терапевта, епідеміолога, інфекціоніста та незалежних експертів;
🔸здійснити аналіз складу хворих, які знаходилися в терапевтичному та пульмонологiчному вiддiленнях закладу протягом останнiх 2-х тижнів та аналiз медичних карт стацioнарних хворих, що знаходилися у відділенні інтенсивної терапії протягом цього ж періоду;
🔸забезпечити обстеження медичних працiвникiв закладу методом ПЛР-тестування;
🔸осiб, що мали контакт з померлим та хворими медичними працiвниками, вiдправити в самоiзоляцiю пiд підпис;
🔸до контролю за виконанням режиму самоiзоляцiї залучити працiвникiв правоохоронних органiв.





На правах реклами