Ми у Facebook
23.04.2020, 14:01

Що буде далі з карантином на Рівненщині?

Стало відомо, що в Україні продовжили карантин до 11 травня. Чого варто очікувати мешканцям Рівненщини і коли почнуть послабулювати карантин? На ці питання дали відповідь представники влади.
Відповіді на ці питання надав представник влади:

«Уряд продовжив карантин до 11 травня цього року. Під час визначення цього терміну була змодельована ситуація, яким чином буде розвиватися перебіг подій щодо коронавірусної інфекції в Україні. Я вже говорив, що пік епідемії очікується з 3 по 8 травня. В тих моделях, які визначає Уряд, передбачається, що обмеження будуть поступово зніматися після того, як впродовж 10 днів або не буде коливань у межах 5 відсотків по кількості нових захворювань, або взагалі зростання захворюваності припиниться. З того моменту передбачається послаблення карантинних умов. За попередніми розрахунками це 12 травня цього року. Таким чином Уряд приймає рішення про продовження до 11 травня, потім оцінює ситуацію й прийматиме усі подальші рішення. Йдеться про те, що в першу чергу обмеження будуть зніматися з бізнесів, які пов’язані з окремою торгівлею непродовольчих товарів, надання побутових послуг. Також йдеться про поступове зняття відвідування парків й інших місць, де могло бути потенційне масове скупчення людей», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко на щоденному брифінгу 22 квітня.

Нагадаємо, Володимир Хомко розповів, які зміни чекають на рівнян з понеділка. у Зеленського обговорили пом'якшення карантину





На правах реклами